Напевно, не знайдеться людей, які не люблять хрустку квашену капусту, що є джерелом вітамінів. Та часом можна подивитися на капусту під іншим кутом та приготувати, наприклад, смачні капустяники.
На кулінарному сайті Shuba розмістили простий рецепт, який стане у нагоді, якщо ви постійно поспішаєте та маєте обмаль часу.
Капустяники
"Простий рецепт смачних овочевих котлет, що не вимагають ні клопоту, ні дорогих інгредієнтів. Для українських капустяників нам потрібні ще цибуля, яйця й трохи борошна. Подавайте їх просто зі сковороди зі сметаною", – йдеться в матеріалі.
Читайте також: "Грибна курятина": Володимир Ярославський розповів, як приготувати смачну страву з грибів-парасольок.
Інгредієнти:
- 600 г капусти;
- одна морквина;
- одна цибулина;
- два яйця;
- 60 г борошна;
- сіль за смаком;
- олія для смаження.
Приготування
Спочатку треба нашаткувати капусту, опустивши її в кип'ячену воду, яку не забувайте підсолити.
Капусту треба варити до напівготовності. Наступний крок - відварену капусту перекласти у друшляк, попередньо відтиснувши рідину, та залишити охолонути.
Поки капуста відпочиває, натріть моркву, а цибулю дрібно наріжте. Овочі треба перекласти до капусти.
У суміш треба вбити яйця, додати просіяне борошно та ретельно перемішати.
З маси треба сформувати котлети невеликого розміру та обсмажити їх з обох боків на розігрітій пательні до рум'яної скоринки. Олії не шкодуйте. Все. Ці котлети зі сметаною - ідеальний дует.
Раніше ми писали, як приготувати курячі бомбочки з начинкою "жульєн". Вони мають хрустку скоринку та ніжну, соковиту серединку, від якої ви точно будете у захваті.