Лайм

Правила для номінантів на "Оскар" за кращий фільм змінили заради гендерного і расового розмаїття

Премія випустила нові рекомендації по оцінці кращих картин

Фільми-претенденти на "Оскар" з 2024 року мають відповідати суворим критеріям з урахуванням гендерних аспектів, сексуальної орієнтації, раси, етнічної приналежності та інвалідності. Таке рішення Американська кіноакадемія прийняла у відповідь на звинувачення в "занадто білому Оскарі", пише CNN. Мета нововведення - "заохочувати рівноправність на екрані і за його межами, щоб краще відобразити різноманітність аудиторії, що ходить в кіно".

Регіна Кінг вручає "Оскар" за кращу чоловічу роль другого плану Бреду Пітту Фото: Getty Images

Щоб відповідати новим стандартам, у фільмі повинен бути хоча б один головний персонаж або значний другорядний персонаж з недостатньо представленої расової або соціальної групи; не менше 30% другорядних ролей повинні грати актори з двох недопредставлених груп; основна сюжетна лінія, тема або розповідь мають бути зосереджені на недостатньо представленій групі. За даними Академії, недопредставлені групи включають жінок, людей неєвропеоїдної раси, представників ЛГБТК + і людей з інвалідністю.

Суворі правила стосуються виключно категорії "Кращий фільм": всі інші категорії будуть відповідати їх поточним кваліфікаційним вимогам.

Зміни також торкнуться керівництва і складу знімальної групи фільму. Щоб відповідати стандарту, принаймні дві керівні посади будуть займати люди з недопредставлених групи; як мінімум шість інших членів знімальної групи повинні бути з недостатньо представленої расової або етнічної групи, або як мінімум 30% знімальної групи повинні бути з недостатньо представленої групи.

Стандарти включення були розроблені робочою групою на чолі з керівниками Американської кіноакадемії Девоном Франкліном і Джимом Джанопулосом. Вони консультувалися з Гільдією продюсерів Америки і взяли до уваги стандарти, використовувані Британським інститутом кіно і Британською академією кіно і телебачення.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Актор Юрій Феліпенко поділився, як проходять його військові навчання у батальйоні "Ахіллес"

Актор Юрій Феліпенко висловився про навчання в підрозділі Ахіллес та сталення до акторської професії після мобілізації

alyona alyona і Jerry Heil поділилися емоціями від першої репетиції на сцені "Євробачення-2024": відео

alyona alyona і Jerry Heil провели першу репетицію на сцені Євробачення-2024 - артистки розповіли про правки та сценічні костюми

Зі мною все гаразд: Чарльз III висловився про свій стан під час відвідування онкологічного центру

Чарльз III повернувся до королівських обов'язків та відвідав онкологічний центр - король сказав, що почуває себе добре