Лайм

Позашлюбна дочка короля Бельгії домагається королівських прав і титулів - батько не визнавав її 52 роки

Альберт II визнав себе батьком Дельфіни Боель лише в 2020 році

Дельфіна Боель попросила апеляційний суд Брюсселя надати їй ті ж титули і права, якими користуються діти колишнього бельгійського короля Альберта II. 52-річна жінка є позашлюбною дочкою Альберта, який в 2013 році зрікся престолу на користь свого сина Філіпа, пише BBC.

Дельфіна Боель Фото: Getty Images

Мати Дельфіни, баронеса Сибілла де Селіс Лоншам, стверджувала, що її роман з Альбертом тривав з 1966 по 1984 рік, а сам він відвідував доньку в її дитячі роки. Чутки про позашлюбну дитину вперше з'явилися в 1999 році, і в 2005-му Дельфіна вперше заявила про себе публічно. Лише після того, як король відрікся від престолу, вона почала судовы тяжби. Чоловік відмовлявся проходити аналіз ДНК до тих пір, поки йому не пригрозили штрафом в розмірі 5000 євро, але після підтвердження батьківства в січні 2020 роки йому довелося визнати Дельфіну своєю четвертою дитиною.

Адвокат Боель заявив, що тепер вона домагається тих же прав, які є у її братів і сестри: нинішнього короля Бельгії Філіпа, принца Лорана і принцеси Астрід. "Справа не в тому, що Дельфіна хоче бути принцесою. Вона просто не хоче бути "дитиною за зниженою ціною". Вона хоче мати точно такі ж привілеї, титули і можливості, що є у її братів і сестри", - сказав юрист.

Якщо суд винесе рішення на її користь, діти Дельфіни також отримають право носити королівські титули. При цьому адвокат Альберта стверджує, що титул "принцеси" їй може бути надано тільки королівським указом, а не судом.

  • Спадкоємиця Гуччі звинуватила вітчима в насильстві. Також Олександра Заріні подала позов проти матері і бабусі, які роками приховували злочини і змушували її мовчати.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також