Лайм

Зірка "Гаррі Поттера" заступився за Джоан Роулінг в скандалі з трансфобією

Актор Роббі Колтрейн не знайшов в словах письменниці нічого образливого

Роббі Колтрейн, який зіграв Хагріда в фільмах про Гаррі Поттера, виступив на захист Джоан Роулінг, яку критикують за неоднозначні коментарі про трансгендерних людей. На думку актора, обурені "просто сидять і чекають, щоб їх образили".

Роббі Колтрейн в ролі Хагріда Фото: IMDB

Трансфобія Роулінг стала предметом критики після того, як письменниця оскаржила статтю, в якій слово "жінки" замінили нейтральної фразою "люди з менструацією". Автор "Гаррі Поттера" зробила висновок, що "якщо біологічної статі не існує, то прожита реальність жінок у всьому світі стирається". Пізніше вона намагалася пояснити свою позицію в есе, але транс-спільнота, користувачі соцмереж і навіть актори фільмів про юного чарівника засудили її слова. Колтрейн став одним з небагатьох учасників знімальної команди, хто відкрито встав на захист Роулінг.

"Я не думаю, що її слова були образливими. Не знаю чому, але в Твіттері є ціле покоління людей, які сидять і чекають, коли їх образять. Вони б не виграли війну, чи не так? - сказав 70-річний актор в коментарі Radio Times. - Не хочу в це встрявати через ненависть та інше лайно, яке мені не потрібно".

Коментарі Колтрейна потрапили в ЗМІ в день, коли Роулінг опублікувала нову книгу "Неспокійна кров" - детективний роман про серійного вбивцю, який переодягається в жіночий одяг. У відповідь на таку контроверсійну тему в Твіттері Роулінг оголосили "мертвою", а хештег #RIPJKRowling очолив рейтинг найбільш обговорюваних тем дня. "На згадку про Дж.К. Роулінг. Вона не мертва, але вона вбила свою кар'єру, гордо ненавидячи трансгендерів, і в будь-якому разі ніхто не буде за нею так сильно сумвати", - пишуть користувачі соцмереж.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil