Лайм

Вчені з'ясували, що собаки реагують на слова "Я тебе люблю" - їх серце починає битися частіше

Слова про любов мають якусь магічну силу

Ні для кого не секрет, що собаки позитивно впливають на фізичний та емоційний стан людини. Власники цих улюбленців рідше звертаються до лікарів, а також в меншій мірі схильні до депресії. Але виявляється, чотирилапі теж відчувають подібне диво, коли вони знають, що їх люблять.

Фахівці з британської компанії Canine Cottages вирішили перевірити, чи відчувають собаки прояв любові від своїх господарів. Дослідження показало , що так.

Фото: pixabay.com

Експерти заміряли пульс у песиків той час, як люди говорили їм "Я тебе люблю". У такі моменти серцевий ритм збільшується на 46,2%. Чому напрошується висновок, що своїм пухнастим друзям слід якомога частіше говорити ці заповітні слова. А коли господар обіймає свою собаку, її пульс знижується на 22,7%.

До речі, вчені з'ясували, що серцебиття у людей, які побачили своїх собак, частішає на 10,4%. Так що це відчуття вистрибуючого від радості з грудей серця насправді взаємно.

Фото: pixabay.com

"Дивно бачити, як частота серцевих скорочень наших собак збільшується, коли їм кажуть, що їх люблять, від чого вони проявляють хвилювання, і зменшується, коли їх обіймаєш, після чого вони демонструють задоволення", - сказала Шеннон Кірі, менеджер компанії Canine Cottages.

Фото: caninecottages.co.uk

  • Команда британських та австралійських вчених виявила, що перегляд відео з милими тваринами може значно знизити почуття стресу. Всього півгодини такого проведення часу нормалізують серцевий ритм та повертають втомленим людям добрий настрій.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Фіналіст "Євробачення-2024" з Нідерландів не з'явився на генеральній репетиції: ведеться розслідування

Представника Нідерландів на "Євробаченні-2024" Йоста Кляйна відсторонено від генеральної репетиції перед фіналом, де журі виставляли оцінки

Найгірше позаду: комік Віктор Розовий вперше після важкого поранення висловився про свій стан

Віктор Розовий вийшов на зв'язок у соцмережах та розповів про свій стан після важкого поранення голови - комік показав фото з лікарні

Де дивитися фінал "Євробачення-2024", в якому Україна змагається за перемогу

Коли фінал "Євробачення-2024" та під яким номером виступатимуть alyona alyona та Jerry Heil - де дивитися виступ України у фіналі