Лайм

У США придумали захисними ковпаки для тортів в період пандемії - тепер задувати свічки можна безпечно

Винахід допоможе зберегти традицію задування свічок і при цьому зберегти здоров'я гостей

В епоху Covid-19 небезпечно задувати свічки на торті, оскільки на поверхню ласощів можуть потрапити шкідливі мікроби. Вирішити цю проблему взявся стоматолог з США Біллі Кей. Він створив спеціальні ковпаки, щоб іменинники могли спокійно згадувати бажання і при цьому пригощати десертом гостей.

Кей спеціалізується на ортопедичній стоматології вже 40 років. За цей час він багато разів замислювався про те, скільки мікробів поширюється, коли люди задувають свічки на святковому торті. З початком пандемії стурбованих вірусами людей стало набагато більше, тому стоматолог вирішив втілити свою задумку в життя, пише Today.

Фото: instagram.com/Topitcakeshield

Біллі впевнений, що його винахід допоможе зберегти традицію задування свічок на торті іменинника і при цьому зберегти здоров'я гостей.

Виріб складається з харчового переробленого полістиролу та призначений як для цілих тортів, так і для окремих його шматочків. Усі ковпаки прозорі та включають в себе кришку, яка міцно утримує свічки. Бокси розроблені для десертів різної форми: від круглих до прямокутних.

Фото: instagram.com/Topitcakeshield

Фото: instagram.com/Topitcakeshield

Винахід стоматолога вже протестували багато американців, в тому числі й експерти, які спеціалізуються на лікуванні інфекційних захворювань. За словами доктора Зехри Айген, ковпак дійсно здатний захистити торт від проникнення вірусів, однак ризик зараження тих, хто стоїть поруч, залишається. Тому експерт рекомендує задувати свічки тільки на вулиці.

Фото: instagram.com/Topitcakeshield

  • У США представили захисні маски для обличчя з ароматом бекону. Виробник використав запах свинини як додаткову мотивацію для правильного носіння маски.
  • У продаж надійшла сукня, яке дуже актуальна у коронавірусні часи. Одягаючи таке вбрання, дівчата можуть не хвилюватися, якщо раптом під рукою не виявиться захисної маски для обличчя.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Міняла підгузки літнім людям: як війна змінила життя зірки українських серіалів Таїсії Щурук

Що відомо про акторку Таю Щурук, яка знялася в українському серіалі "Одна родина" разом з Максимом Самчиком

Пішов на війну добровольцем: на фронті загинув український режисер Костянтин Петрик

Боронячи Україну від російських окупантів, загинув український кінорежисер Костянтин Петрик

Молода дружина Віктора Павліка влаштувала йому романтичний сюрприз з нагоди річниці весілля: фото

Віктор Павлік і його молода дружина Катерина Репяхова відзначили 4 річницю весілля - обраниця артиста влаштувала йому романтичний сюрприз