Лайм

Сім'я 40 років тримала в туалеті старе дзеркало - виявилося, в нього дивилася сама Марія-Антуанетта

Щасливці не підозрювали, що тримають у вбиральні справжній скарб

Британська сім'я протягом 40 років тримала в туалеті дзеркало, яке колись належало Марії-Антуанетті - останній королеві Франції, страченій на гільйотині після початку Французької революції. Тепер щасливі власники реліквії зможу отримати за неї як мінімум $ 13 тис. - саме такою була стартова ціна на дзеркало на майбутньому аукціоні, пише NY Post.

Фото: East Bristol Auctions / SWNS / nypost.com

Тьмяне старовинне дзеркало в кованій оправі розміром 50х40 см висіло у вбиральні, оскільки власники "ніколи не думали, що воно чогось варте". Аукціоніст Ендрю Стоу розповів, що вони вважали його "просто цікавим". Але коли предмет віддали оцінювачу, той виявив "чудовий паперовий слід", який привів до каталогу аукціону 1880 року. Виявилося, дзеркало продавали разом з іншими речами покійного Наполеона III, а йому воно дісталося з більшої колекції з палацу Марії Антуанетти.

Фото: East Bristol Auctions / SWNS / nypost.com

"Як тільки ми виявили всі ці неймовірні докази, дзеркало стало дійсно чимось особливим, - сказав Стоу. - Просто заворожує думка, що одні з найвідоміших історичних діячів дивилися в нього".

Фото: East Bristol Auctions / SWNS / nypost.com

  • Скелет величезного тиранозавра продали на аукціоні за рекордну суму. Вік скам'янілості оцінюють в 67 млн. Років
  • Емігрант 20 років зберігав рідкісну книгу Джоан Роулінг і тільки зараз дізнався її нову ціну. Виявилося, в шафі чоловіка стояла одна з 500 перших книг про Гаррі Поттера, виданих в Британії.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Живе в Іспанії та підтримує українців: де зараз 24-річний син Ірини Білик

Який вигляд має старший син Ірини Білик Гліб Оверчук і чим він зараз займається

Люблю тебе, моя Королево: Арсен Мірзоян красиво привітав дружину з річницею шлюбу

Музикант Арсен Мірзоян красиво привітав Тоню Матвієнко з сьомою річницею шлюбу. Зіркова пара вже протягом семи років в офіційному шлюбі.

ONUKA пригадала, як народжувала другу дитину під час війни

Onuka пригадала, як в самий розпал війни народжувала другу дитину. Співачка одразу ж після пологів перебувала в укритті.