Лайм

Психологи пояснили, чому люди ігнорують карантин і не носять захисні маски

Такі люди щиро вірять, що мають на це повне право

Люди, які відмовляються носити маски та дотримуватися інших заходів безпеки під час епідемії коронавірусу, вважають, що мають право вести себе подібним чином. Про це психологи з Корнельського університету розповіли в науковому журналі "Особистість та індивідуальні відмінності".

Виявилося, що люди з вищою "психологічною правочинністю" рідше дотримуються рекомендацій щодо профілактики поширення Covid-19. Психологічну правочинність вчені описали як "характеристику особистості, завдяки якій людина відчуває, що більше заслуговує на позитивні результати, ніж інші люди".

Фото: Getty Images

У трьох опитуваннях психологи поговорили з 1000 американців про їхні звички під час пандемії, а також попросили відповісти, чи згодні вони з такими твердженнями: "Я щиро відчуваю, що заслуговую більше, ніж інші" і "Такі люди, як я, час від часу заслуговують додаткових послаблень".

"Люди з вищою психологічною правочинністю рідше дотримувалися рекомендацій з охорони здоров'я під час епідемії коронавірусу. Наприклад, вони заявляли, що як і раніше будуть відвідувати вечірки, якщо захочуть, що вони не дотримуються соціального дистанціювання і не слідують встановленим правилам", - кажуть психологи.

Такі люди також частіше говорили, що загроза коронавірусу перебільшена, що вони не дуже стурбовані потенційними наслідками та ігнорують рекомендації. Примітно, що в зазначеній групі більше людей вже перехворіли на Covid-19, а значить ігнорування рекомендацій вже обернулося для них більш негативними наслідками.

  • Раніше вчені розповіли, в яких місцях люди найчастіше заражаються коронавірусом. На 10% таких місць припадає близько 80% всіх заражень.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Канал "СТБ" повідомив про рекордну кількість анкет після оголошення імені нового "Холостяка"

Творці Холостяка повідомили про велику кількість анкет після того, як оголосили ім'я нового героя Олександра Терена

"Суспільне" заперечило слова alyona alyona про штраф для української делегації на "Євробаченні-2024": що відомо

Суспільне Мовлення спростувало заяву alyona alyona про штраф української делегації за футболки з закликами звільнити військовополонених

Найбільша цінність мого життя: співачка Lama у День сім'ї показала романтичну світлину з коханим

У День сім'ї 2024 в Україні співачка Lama показала фото зі своїм обранцем Романом та висловилася про сімейні цінності