Лайм

Зграя агресивних косаток ледь не потопила яхту - атака тривала кілька годин

Вчені припустили, що така поведінка морських хижаків може виявитися помстою

Британський моряк Девід Сміт, що плив біля узбережжя Португалії на 13-метровій яхті, ледь не став жертвою косаток, які взялися таранити його човен. Про свої багатогодинні випробування чоловік розповів BBC.

Фото: Andreina Schoeberlein / Flickr

"Мене не так легко налякати, але це було жахливо, - згадує шкіпер. - Пізно ввечері до човна наблизилося те, що спочатку виглядало як дельфіни. Швидко стало очевидно, що вони були набагато більші за дельфінів, і поводилися дуже дивно. Я розгледів одну тварину - вона було чорною як вугілля з яскраво-білою плямою".

Зграя з шести або семи косаток безперервно таранила нижню частину яхти. Екіпаж хотів покликати на допомогу, але судно тимчасово опинилося поза радіозв'язку. Коли сигнал супутникового телефону Сміта нарешті досяг португальської берегової охорони, йому веліли заглушити двигун, зняти вітрила і стати якомога більш "нецікавими" для косаток.

Напад тривав дві години і припинилося так само різко, як і почався. При цьому Сміт боявся, що морські хижаки виб'ють баллер керма, потопивши човен. "Я безумовно готувався попросити португальську берегову охорону надіслати вертоліт, щоб нас витягнути", - зізнався він.

За останні півроку в водах Іспанії та Португалії зафіксовано понад 40 аналогічних нападів. Деякі вчені вважають, що така агресія може бути помстою тварин, які отримали травми від яхт і човнів. При цьому багато користувачів соцмереж заступаються за косаток і виправдовують їхню поведінку. "Море не належить людям, і ми повинні поважати його мешканців", - пишуть в Твіттері. - "Я на стороні косаток, це їхній світ".

  • Поки жителі Флориди ховаються від тропічного шторму "Ета" в своїх будинках і машинах, алігатори відчувають себе привільно. Одного з них помітили на галявині гольф-клубу, і він дійсно схожий на динозавра.
  • Вчені в США знешкодили велике гніздо азіатських шершнів-вбивць. Комахи оселилися всередині старого дерева і могли сильно нашкодити місцевим бджолам.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Говорять про вас за вашою спиною: які знаки Зодіаку найбільш лицемірні

Астрологи назвали знаки Зодіаку, які є лицемірами та говорять за спиною - у списку опинилися Близнюки, Терези і Скорпіони

Що відомо про Максима Самчика - актора з серіалу "Одна родина", який підкорив серця українців

Що відомо про українського актора Максима Самчика, який зіграв Максима Куца в серіалі "Одна родина"

Дочка Емінема вийшла заміж: дівчина зворушила мережу теплими родинними фото

Хейлі Джейд Скотт вийшла заміж за свого обранця Евана МакКлінтока - який вигляд мали наречені, дк було весілля