Лайм

Весь біль СРСР в одному фото: блогер спровокував суперечки про минуле та майбутнє архівним кадром

У технологіях минулого люди розгледіли ключ до збереження планети

Люди сперечаються про минуле та майбутнє планети, і все через пост білоруського блогера в Твіттері. Хлопець описав всю біль життя в СРСР одним кадром - фотографією машинки для штопання панчіх та шкарпеток, але активні захисники природи тут же розгледіли в ній технології майбутнього.

"Совок" - це коли замість випуску потрібної кількості цілих шкарпеток простіше винайти цілий пристрій для штопання драних", - написав у соцмережі користувач з ніком Максим Мирович. До свого посту блогер доклав фото радянського винаходу та його упаковки. На думку Мировича, подібного роду речі демонструють лише безвихідь життя в СРСР. Але з цим погодилися не всі, і справа тут швидше не в любові до минулого, а в побоюваннях за майбутнє планети.

Найчастіше кожен другий подібний пост у соцмережі закінчується суперечками, і пост блогера з Білорусі не став винятком. Фото машинки зібрало понад 2 тисячі лайків та сотні коментарів, в яких люди назвали пристосування одним з ключів до свідомого життя та збереження навколишнього середовища.

"А що поганого в тому, щоб зашити свої шкарпетки і не купувати нові?", "Совок" мені зовсім не подобається, але штопання шкарпеток - один з варіантів green way of life", "Як на мене, то перевиробництво ганчірок - це зло" , - вказали в коментарях.

На думку учасників дискусії, деякі винаходи з минулого дійсно здаються безглуздими, але в умовах глобального потепління і катастрофічного забруднення природи подібні дрібниці могли б врятувати планету.

  • Деякі технології з минулого сьогодні дійсно здаються чимось не з цього світу. Дивіться також на theLime фото 15 дивовижних розробок, які сьогодні можна побачити хіба що в музеї. І то не завжди.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil