Лайм

Де провести Різдво в Києві: 5 ідей для пари, сім'ї та компанії

Чим зайняти себе в святковий день

Різдво - це чудовий час, щоб провести його в колі сім'ї та друзів. І якщо ви не встигли відвідати найцікавіші локації в Києві у новорічну ніч, саме час зробити це в останній день перед локдауном. theLime підготував для вас кілька ідей, куди можна відправитися погуляти в столиці 7 січня.

Зимове містечко біля Офісу президента

Якщо ви хочете прогулятися з друзями або другою половинкою в центрі Києва, відвідайте Зимове містечко на вулиці Банковій. Тут розташована новорічна ялинка, каток, карусель, кілька фотозон і фуд-корти з випічкою та гарячими напоями. Також всі бажаючі зможуть зайти в гості до святого Миколая і розповісти йому про свої мрії.

Відзначимо, що вхід на всі локації безкоштовний, однак відвідувачам слід не забувати про безпечну дистанцію та обов'язково носити маски.

Фото: instagram.com / mykolayland

Фото: instagram.com / mykolayland

Фото: instagram.com / mykolayland


Київська дитяча залізниця

Сім'ям, в яких є діти, рекомендуємо відвідати Київську дитячу залізницю, яка розташована в Сирецькому парку столиці (Шевченківський район). Вона була відкрита в 1953 році, а в 2019-му реконструйована.

Тут можна побачити вокзал станції "Київ-Пасажирський дитячий", який є першою в світі копією чинного залізничного вокзалу, покататися на дитячих поїздах: тепловозі - у вихідні дні, і яскраво-червоному паровозі на вугіллі - у свята. Також можна відвідати музей історії Південно-Західної залізниці.

З грудня тут курсує святковий "Полярний експрес".

Фото: pinterest.com

Фото: pinterest.com

ROSHEN Winter Village

Якщо ви хочете провести Різдво активно, вирушайте покататися на ковзанах у ROSHEN Winter Village, яка знаходиться на Деміївській площі в столиці. Тут розташований каток під відкритим небом, площа якого становить 2 тис. кв. м.

Це ідеальний варіант як для молодих пар, так і для сімейних з дітьми від 3-х років.

Фото: roshen.com

Фото: pinterest.com

"Зимова країна" на ВДНГ

Ось уже кілька років поспіль на ВДНГ під час новорічних і різдвяних свят проходить фестиваль "Зимова країна".

Цього року дорослі й діти можуть відвідати локації на будь-який смак: каток, тюбінг гірки, фуд-корти, атракціони, Резиденцію Санти, Різдвяну Фабрику Мрій, центр сімейного дозвілля Teleport 360, виставку "Динозаври морських глибин", контактний зоопарк Animal Park, мотузковий парк SkyPark, тропічну ферму "Планета Метеликів" і шоу-рум W8Less.

На Різдво тут обіцяють також здивувати флешмобом з героями "Зимової країни" і святковим ярмарком.

Фото: facebook.com / vdngkyiv

Фото: facebook.com / vdngkyiv

Фото: facebook.com / vdngkyiv

Прогулянка центральними вулицями Києва

Якщо ви втомилися від перегляду різдвяних комедій і поїдання салатів, пропонуємо вам відправитися прогулятися. Ця ідея підійде більше для закоханих або сімейних пар без дітей.

Свій маршрут почніть із Маріїнського парку та Паркового мосту, який в народі називається мостом закоханих - тут можна загадати бажання. Далі зійдіть до Арки дружби народів, де розташована головна ялинка Києва. Тут можна помилуватися інсталяціями та гірляндами в тематиці "Кришталевий палац", а також підкріпитися і випити гарячий глінтвейн на фуд-корті.

Далі пройдіться по новому пішохідному мосту, який також прикрашений у новорічній стилістиці. Ось ви вже на Володимирській гірці. Звідси прогуляйтеся до Михайлівської площі і Михайлівського собору, а потім тримайте шлях на Софіївську площу, де красується головна ялинка країни. Як відомо, в цьому році вона прикрашена в стилістиці казкового лісу - іграшками у вигляді шишок, жолудів, білочок і грибочків.

Якщо ви ще не втомилися, можна згорнути і пройтися Пейзажною алеєю або Андріївським узвозом. Закінчіть вашу прогулянку на Контрактовій площі, де є каток і колесо огляду, а також багато затишних кафе і ресторанів.

Фото: facebook.com

Фото: facebook.com

Фото: facebook.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Захоплююсь українками: новий "Холостяк" Терен розповів, яку дівчину шукатиме на проекті

Герой 13 сезону шоу "Холостяк" Олександр "Терен" Будько прокоментував свою участь у проекті та розповів, яку дівчину шукатиме

Зірка шоу "МастерШеф" Влад Міцкевич потрапив у ДТП: у якому стані кулінар

Влад Міцкевич потрапив в аварію. Чоловік отримав численні травми

Боюся найбільше у житті: Костянтин Грубич висловився щодо можливої мобілізації сина

Український телеведучий Костянтин Грубич зізнався, що боїться відпускати на фронт свого 27-річного сина Ярослава