Лайм

Трамп підписав указ про створення Національного парку героїв - в ньому увічнять Елвіса Преслі, Стіва Джобса та Кобі Брайанта

Та чи підтримає цю ідею адміністрація Джо Байдена, не відомо

Завершуючи свій президентський термін, гарант США Дональд Трамп підписав указ про створення Національного парку американських героїв. У документі вказані понад 200 імен знаменитостей - артистів, спортсменів, політиків, "які внесли істотний внесок в суспільне життя Америки або іншим чином мали значний вплив на її історію".

Згідно з ідеєю Трампа, всім їм мають спорудити пам'ятники як історично значущим персонам, зазначає Variety. У числі перших опинилися "король рок-н-ролу" Елвіс Преслі, боксер Мухаммед Алі, засновник однойменної кіностудії Уолт Дісней, активіст і борець за права темношкірих Мартін Лютер Кінг, співачка Уїтні Х'юстон, джазмен Луї Армстронг, актриса Інгрід Бергман, президенти США Томас Джефферсон, Джордж Вашингтон та інші.

"Національний парк - це відповідь Америки на безуспішну спробу стерти наших героїв, цінності та весь наш спосіб життя, - наголошується в указі президента. - Спустошення та розлад будуть подолані непохитною любов'ю до країни і незгасним патріотизмом".

При цьому, як зазначає видання, місце для створення парку ще не визначено. До того ж є сумніви, що цю ідею підтримає адміністрація новообраного президента Джо Байдена, який офіційно обійме посаду гаранта вже 20 січня.

  • А поки увага громадськості прикута і до дружини Джо Байдена, 69-річної Джилл Байден - люди з нетерпінням чекають на появу першої леді на церемонії інавгурації та інавгураційній балу. theLime вирішив згадати, які вбрання для цієї події обирали найвідоміші дружини американських президентів протягом останніх 30 років.
  • Тим часом дружина Дональда Трампа, модель Меланія Трамп, виступила з прощальною промовою та закликала американців відмовитися від насильства.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

У Львові розбишаки напали на блогера Ніколаса Карму: у якому стані потерпілий

Блогер Ніколас Карма розповів, що у Львові на нього напали хулігани. Карма звернувся до стражів порядку

Вражена цілісністю твого внутрішнього спокою: Могилевська відвідала концерт Макса Барських

Макс Барських дав великий концерт в Києві. Наталя Могилевська побувала на шоу та розповіла про свої емоції

Серце моє ніколи не буває вільне: Ірина Білик заінтригувала змінами в особистому житті

Ірина Білик розповіла про своє особисте життя. Серце співачки зайнято