Лайм

Веганський ресторан вперше в історії отримав зірку Мішлен - впливовий гід йшов до цього 120 років

В меню ONA немає продуктів тваринного походження

Найвпливовіший ресторанний рейтинг "Мішлен" вперше присвоїв зірку веганському ресторану.

З моменту створення знаменитого "Червоного гіда Мішлен" у 1900 році такої честі удостоївся перший заклад, в меню якого немає продуктів тваринного походження, пише CNN.

Фото: pxhere.com

Ресторан ONA знаходиться у Франції, в невеликому селі Арес недалеко від Бордо. У 2016 році його відкрила кухар-самоучка і колишній археолог Клер Валле. Для цього жінка взяла в банку кредит, а коли гроші закінчилися, вона зібрала через соцмережі 80 добровольців, які допомогли їй з ремонтом.

У фірмовому меню ONA - равіолі з жовтих цукіні з ньокки (галушками) з чорного трюфеля і баллотін (фарширований рулет) з мангольда з овочевою рікоттою.

"Готувати з моєю командою - все одно що виступати в театрі. До самого кінця не знаєш, як сприйме публіка, - сказала Валле журналістам. - Це добре для веганскої спільноти. Зірка свідчить про те, що французька гастрономія стає все більш інклюзивною, до неї належать і рослинні страви. Це також визнання для місцевих виробників і городників, з якими ми працюємо".

  • Тим часом в Британії ресторан приготував бургер на 32 тисячі калорій і погодився подарувати гіганта будь-кому, хто зможе його доїсти. Вага страви - 12 кг, і його вистачило б, щоб нагодувати 14 чоловік.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Прагнемо побути вдвох: Ребрик розповіла про стосунки з чоловіком після народження третьої дитини

Лілія Ребрик розповіла про стосунки зі своїм чоловіком Андрієм Диким - ведуча поділилася подробицями

Захур прокоментував фото Камалії з синцями, які нещодавно сколихнули мережу

Колишній чоловік Камалії Мохаммед Захур відреагував на фотографії співачки з синцями, які минулого місяця розлетілися мережею

Вперше в Україні: Терен прокоментував рішення оголосити його ім'я до старту "Холостяка"

Олександр Терен висловився про Холостяк-13 - чому ветеран погодився на участь, чи не сумнівається у щирості майбутніх учасниць