Лайм

Disney заборонив дітям до 7 років дивитися "Пітера Пена", "Дамбо" і "Котів-аристократів": що з ними не так

Старші діти і дорослі, як і раніше можуть подивитися мультфільми

Стрімінговий сервіс Disney + видалив з дитячої секції +3 класичні мультфільми "Пітер Пен", "Дамбо", "Коти-аристократи" і "Швейцарська сім'я Робінсон", повідомляє Daily Mail. Рішення прийняли через негативні расові стереотипи, які в них зображені.

Основною причиною блокування "Пітера Пена" (1953) видання назвало слово "червоношкірі", яким названо індіанське плем'я. У мультфільмі 1970 "Коти-аристократи" персонаж сіамського кота на ім'я Шун Гон має розкосі очі і випираючі зуби, і його назвали карикатурою на жителів Східної Азії. "Дамбо" (1941) звинуватили в висміюванні поневолених афроамериканців на південних плантаціях.

Фото: кадр з мультфільму "Дамбо"

Дорослі та діти старше 7 років все ще можуть дивитися зазначені мультфільми, які супроводжуються попередженням: "Ця програма включає негативне зображення і / або жорстоке поводження з людьми або культурами. Ці стереотипи були помилковими тоді і неправильні зараз. Замість того, щоб видаляти цей контент, ми хочемо визнати його шкідливий вплив, витягти з нього уроки і запалити дискусію, щоб разом створити більш інклюзивне майбутнє".

  • У червні 2020 року через расові упередження HBO видалила з бібліотеки культовий фільм "Віднесені вітром". Через два тижні картину повернули в супроводі коментаря історика.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Привертає увагу більше, ніж будь-коли: у мережі показали відео головної сцени "Євробачення-2024"

Як виглядає головна сцена Євробачення-2024 у Мальме - у мережі вперше показали відео та розповіли про репетиції конкурсантів

Режисер "Єралашу", якого засудили за педофілію, отримав медаль за участь у війні проти України

Росіянин Ілля Білостоцький похвалився, що отримав медаль за службу на фронті, а також, що з нього зняли всі звинувачення у педофілії

Як голосувати у першому півфіналі "Євробачення-2024": детальна інструкція

Перший півфінал Євробачення 2024 відбудеться 7 травня - як голосувати за конкурсантів, як довго триватиме голосування