Лайм

У Кабінеті Байдена з'явився унікальний подарунок від астронавтів NASA - йому 3,9 млрд років

В управлінні з аеронавтики оригінально привітали новообраного президента

У кабінеті новообраного президента США Джо Байдена з'явився унікальний сувенір від астронавтів NASA (Національного управління з аеронавтики та дослідження космічного простору) - місячний камінь, якому вже 3,9 млрд років.

Як уточнює NASA, в 1972 році, під час місії "Аполлон-17" астронавти Харрісон Шмітт та Юджин Сернан взяли на Місяці зразок місцевого валуна (уламка гірських порід) з вагою 332 грами. На Землі камінь отримав назву "Місячний зразок 76015,143", а вчені припустили, що йому вже 3,9 млрд років.

Фото: nasa.gov

"На знак визнання амбіцій, досягнень попередніх поколінь та підтримки нинішнього підходу Америки до дослідження Місяця та Марсу", - пояснили свій подарунок в NASA.

  • Читайте також на theLime, чи правду кажуть про таємний лист, який Трамп залишив Байдену в Овальному кабінеті, та його зміст.
  • Покинувши Білий дім, Дональд Трамп переїхав до маєтку за $160 млн. Згадуємо, як виглядає особняк політика у Флориді, і як живуть інші екс-президенти США.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Де зараз Макс Михайлюк - герой "Холостяка", який розповідав, що йому не дали стати пілотом F-16

Макс Михайлюк з дружиною Дашею Хлистун та двома дітьми живе в Канаді - чоловік говорив, що хотів стати пілотом f-16 в Україні

Опанував професію авіатехніка: соліст гурту NAHABA розповів про свою службу в Повітряних силах

Соліст гурту NAHABA Андрій Науменко півроку служить у Повітряних силах - виконавець розповів про навчання та професію, яку освоїв

Де і коли дивитися перший півфінал "Євробачення-2024": платформи в Україні

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита