Лайм

Імітація похорону стала трендом у Таїланді - люди платять гроші, щоб полежати у труні

Дивна процедура приваблює сотні клієнтів

Жителі Таїланду знайшли незвичайний спосіб боротьби зі стресом, і ченці буддійських храмів кожного дня проводять платні похоронні церемонії для живих людей.

NY Post пише, що один тільки храм Ват Бангна Най на околиці Бангкока щодня відвідують більше 100 чоловік. Вони стискають букет квітів, лягають у труну, монахи накривають їх простирадлом і співають мантри. Фанати фейкового похорону запевняють, що такий ритуал допомагає поліпшити психологічний стан і вирішити життєві труднощі.

Фото: NY Post / Reuters

"Зараз у мене стрес, бо через пандемію я отримую менше доходу. Упевнений, що всі тут відчувають те ж саме, - сказав 52-річний власник продуктового кіоску, який взяв участь у церемонії. - Я відчув, що переродився, знову ожив і став новою людиною".

За свічки, одяг і квіти учасники похорону платять всього $ 3,3. За інструкцією ченців вони лягають у труну головою на захід, а потім перевертаються на інший бік, що символізує відродження.

Фото: NY Post / Reuters

Багато храмів у Таїланді проводять подібні церемонії, і хоча ритуал критикують в Інтернеті, монахи вважають його гарним приводом поміркувати про смерть. "Це нагадує людям, що одного разу ми помремо, тому маємо бути обережні з тим, як ми живемо", - сказав служитель храму.

Фото: NY Post / Reuters

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil