Лайм

Як перевірити косметику на якість, якщо ви сумніваєтеся: 5 хитрощів покупця

Перед покупкою варто детально вивчити не тільки зовнішній вигляд товару

Кожна дівчина, яка дбає про свою шкіру та зовнішній вигляд, не раз стикалася з проблемою вибору - яку косметику придбати і де саме її купувати. Останнім часом стало модним замовляти товари онлайн. Наприклад, корейську косметику. Проте в цьому випадку ви також ризикуєте нарватися на підробку. theLime вирішив поділитися простими порадами, як відрізнити оригінальну продукцію від фальшивки.

1. Обирайте перевіреного продавця та порівнюйте ціни на декількох сайтах

Якщо ви вирішили купити косметику, то природно, перш за все звертайте увагу на місце, де вона продається. Якісну продукцію навряд чи будуть продавати з рук, на стихійних ринках біля метро або на базарі.

У тому випадку, якщо ви хочете зробити покупку онлайн, дізнайтеся інформацію про ціну і виробника товару на декількох сайтах, порівняйте її, почитайте відгуки. Надмірно занижена ціна (більш ніж на 50-70%) може вказувати на підробку або на те, що у товару закінчується термін придатності.

Фото: pixabay.com

2. Попросіть у продавця сертифікат якості

При покупці онлайн, як і в стаціонарному магазині, у продавця можна попросити сертифікат якості (або принаймні його копію) на ту чи іншу продукцію, в якому повинно бути зазначено, що він купує товар у офіційного виробника або дистриб'ютора.

Якщо вам відмовляють у цьому чи чесно кажуть, що такого документа у них немає, необхідно задуматися над достовірністю такого продукту.

3. Перевіряйте косметику по штрих-коду і батч-коду

Перед покупкою завжди звіряйте вказаний на упаковці штрих-код з базою даних виробника. Як правило, підробка виявляється, коли на упаковці вказана одна країна-виробник, а по штрих-коду визначається інша.

Ще один спосіб - перевірити так званий "batch code" на спеціальних сайтах в інтернеті. Ця інформація найчастіше знаходиться на дні упаковки і вибита на самій коробці або флаконі. Вона складається з букв і цифр (від 2 до 10 символів), в яких зашифрована інформація від виробника (партія, дата, термін придатності).

Фото: pixabay.com

4. Звертайте увагу на деталі упаковки

Найчастіше фальшиву продукцію видає неакуратно упаковка: наприклад, картон або папір поганої якості, не такий, як в оригіналі, відтінок, нахил і розмір шрифту, чіткість надрукованого тексту. Іноді виробник згодом змінює дизайн упаковки для того чи іншого засобу, а підроблена продукція залишається у первісному вигляді без змін.

Також звертайте увагу на те, що на етикетці повинні бути вказані склад продукту, термін його придатності, спосіб застосування, назва виробника та імпортера, а також місце виробничих потужностей. Вся ця інформація повинна бути українською мовою.

5. Звертайте увагу на запах і консистенцію

Якщо ви все-таки зважилися на покупку офлайн, у вас є додатковий бонус - ви можете не тільки детально розглянути упаковку, а й спробувати продукт на собі. Для початку просто понюхайте його - якісна косметика не повинна мати їдкого хімічного запаху. Якщо ви вже користувалися тим чи іншим засобом, ви можете порівняти також консистенцію того чи іншого засобу. Зазначимо, що в косметиці не повинно бути різних згустків, вкраплень, відколів і тріщин.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Українське медіа потрапило в скандал через нецензурну лексику на адресу Євгена Клопотенка: що відомо

Видання Заборона потрапило в скандал через нецензурну лексику - кулінар Євген Клопотенко опублікував листування нібито з журналістом медіа

Рак відсік все непотрібне: 35-річна українська акторка вперше розповіла про лікування онкологічної хвороби

Акторка Катерина Молчанова повідомила, що лікується від раку - онкологію у жінки виявили на ранній стадії і вже зробили операцію

alyona alyona і Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі "Євробачення-2024": про що їхня пісня

alyona alyona і Jerry Heil беруть участь у Євробаченні 2024 з песнею Teresa & Maria - про що вона, чому артисток критикували