Лайм

Японія попросила Китай не перевіряти її громадян на Covid-19 за допомогою анальних мазків

Раніше на цю процедуру поскаржився Державний департамент США

"Сильний психологічний біль" - саме це відчувають громадяни Японії, яких при в'їзді до Китаю перевіряють на Covid-19 за допомогою анальних мазків. Такий підхід змусив головного секретаря кабінету міністрів Японії попросити Китай змінити спосіб тестування, пише Reuters.

Фото: pixabay.com

Співробітники посольства Японії в Пекіні заявили, що неодноразово проходили "принизливу процедурі". Китай, у свою чергу, посилається на кілька досліджень, які називають такі тести більш точними: частинки вірусу SARS-CoV-2 залишаються в анальному каналі і калі довше, ніж удихальних шляхах.

Але навіть у медичній спільноті Китаю існують розбіжності з приводу корисності тестів. Вчені Китайського університету Гонконгу вважають, що мазок з анального отвору більш ефективний тільки серед немовлят, а фахівці з інфекційних захворювань у Пекінської лікарні Юань визнали, що ці тести "не так зручні, як мазки з горла".

Японія - не єдина країна, яка попросила Китай припинити таке тестування. Vice повідомив, що Державний департамент США попросив утриматися від використання анальних мазків для своїх дипломатів через "загрозу гідності". Китай спочатку заперечував, що робив анальні мазки комусь із американців, але представник департаменту США підтвердив Vice, що його колеги в Пекіні пройшли це випробування.

"Держдепартамент ніколи не погоджувався на такого роду дослідження і висловив протест безпосередньо Міністерству закордонних справ, коли ми дізналися, що деякі співробітники його проходили", - сказав прес-секретар журналістам.

  • Вчені назвали громадські місця з найнижчим рівнем ризику підхопити ковід. Музеї і театри виявилися найбільш безпечними.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil