Лайм

Реставратори середньовічного собору залишили на скульптурі нагадування про пандемію Covid-19: фото

На кам'яній фігурі в Сент-Олбанському соборі з'явилася захисна маска

В Англії собор 14-го століття обзавівся сучасним елементом під час реставрації. На згадку про пандемію Covid-19 на одній зі скульптур муляр вирізав захисну маску, пише Live Science.

Фото: St. Albans Cathedral

Актуальна деталь з'явилася в Сент-Олбанському кафедральному соборі, який є найстарішим англіканським храмом Великобританії. Його будівництво почалося в кінці 11 століття на місці поховання християнського мученика Албана - першого святого Британських островів.

У заяві представників собору говориться, що крім ремонту і відновлення пошкоджених частин, муляри додали нову різьбу "в пам'ять про кризу в галузі охорони здоров'я, яка змінила світ у 2020 році". Тепер у невеликої кам'яної голови в кутку храму є маска, яка закриває її ніс і рот. "Ця крихітна фігурка буде важливим нагадуванням на століття про події минулого року", - написав настоятель Абі Томпсон у Твіттері.

Фото: Wikipedia

Сент-Олбанський собор не вперше відгукується на резонансні події сучасності. У 2020 році в храмі виставили картину "Таємна вечеря", на якій Ісус зображений темношкірим. Таким чином настоятель Томпсон хотів висловити свою солідарність з рухом Black Lives Matter.

  • У мережі висміяли провальну реставрацію статуї в Іспанії: схоже, це спадкоємець "Пухнастого Ісуса". Статуя на фасаді будівлі 1922 року перетворилася на мультяшного персонажа.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil