Лайм

Композитор Олімпіади в Токіо відмовився виступати через провину - в школі він цькував однокласників

Музикант розкаявся за свої інтерв'ю 1990-х років

Японський музикант Кейго Оямада (Cornelius) відмовився виступати на відкритті літніх Олімпійських ігор у Токіо після скандалу зі шкільним цькуванням. Багато років тому 52-річний Оямада знущався над однокласниками з інвалідністю, і громадськість дізналася про це з його інтерв'ю 1990-х років, пише Japan Times.

Фото: Wikipedia

Оямада відповідав за написання музики для літньої Олімпіади, і 23 липня на церемонії відкриття мав виконати чотирихвилинну композицію. Також він мав виступити на церемонії відкриття Паралімпійських ігор 24 серпня. Тепер музика Оямади не використовуватиметься в спортивних змагання, і організатори розглядають альтернативні варіанти.

Перед відставкою відомого музиканта в соцмережах спливли його інтерв'ю, в яких він хвалився знущаннями над людьми, в тому числі однокласниками. Оямада зізнався, що в минулому він дійсно без жалю говорив про знущання над дітьми з інвалідністю.

"Не можна дозволяти участь у Паралімпійських іграх людині, яка в дорослому віці хвалилася знущаннями над однокласниками з обмеженими можливостями", - писали в Твіттері розгнівані користувачі.

Оргкомітет Олімпіади визнав дії Оямади "абсолютно неприйнятними", але після публічних вибачень його вирішили залишити на посаді. Композитор, в свою чергу, пішов далі і почав вимагати відставки.

"Я щиро вважаю, що такі дії і висловлювання повинні критикуватися. Я відчуваю глибокий жаль і відповідальність за ці вкрай незрілі дії, - написав він у Твіттері. - Я довгий час відчував себе винним і сподіваюся зв'язатися з людьми, яких залякував, щоб принести особисті вибачення".

Раніше Олімпійські ігри в Токіо вже пережили кілька репутаційних скандалів. Колишній прем'єр-міністр Йосіро Морі пішов із поста глави оргкомітету Олімпіади після слів про те, що ділові зустрічі з жінками "затягуються" через їхню надмірну балакучість. Потім креативний директор Олімпійських ігор Хіроші Сасакі у приватному порядку запропонував пишнотілій актрисі Наомі Ватанабе одягнутися свинею на церемонії відкриття. Коли це винесли на публіку, він також залишив свій пост.

  • Раніше організатори літніх Олімпійських ігор відповіли на курйозні чутки про антисекс-ліжка для спортсменів. Більш того, ірландський гімнаст провів "краш-тест" ліжка і розвінчав міф, запущений американським колегою.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Українське медіа потрапило в скандал через нецензурну лексику на адресу Євгена Клопотенка: що відомо

Видання Заборона потрапило в скандал через нецензурну лексику - кулінар Євген Клопотенко опублікував листування нібито з журналістом медіа

Рак відсік все непотрібне: 35-річна українська акторка вперше розповіла про лікування онкологічної хвороби

Акторка Катерина Молчанова повідомила, що лікується від раку - онкологію у жінки виявили на ранній стадії і вже зробили операцію

alyona alyona і Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі "Євробачення-2024": про що їхня пісня

alyona alyona і Jerry Heil беруть участь у Євробаченні 2024 з песнею Teresa & Maria - про що вона, чому артисток критикували