Лайм

Модний бренд пришив до штанів сімейні труси і зіштовхнувся зі звинуваченнями у расизмі: фото

Balenciaga лають за штани в стилі хіп-хоп культури 90-х

Модний бренд Balenciaga зіштовхнувся з критикою після випуску спортивних штанів за 1190 доларів, пише BBC. Модель Trompe L'Oeil має "вбудовану" пару сімейних трусів, які визирають з-за пояса та імітують стиль американських реперів.

Фото: Balenciaga

У 1990-х виконавці хіп-хопу популяризували обвислі штани, і вони швидко стали частиною вуличної культури. У 2000-х роках деякі штати США заборонили таку форму одягу, і багато хто вважає це дискримінацією чорношкірих. Американський союз громадянських свобод заявив, що заборона перетворила правоохоронні органи на "модну поліцію", яка використовувала штани як привід для нападів, обшуків і тюремного ув'язнення чорношкірих.

Після того, як Balenciaga випустила штани з пришитими "боксерами", в мережі розгорілася бурхлива дискусія. Пост в TikTok, який назвав штани "расистськими", зібрав понад 1,6 млн переглядів і більше 200 тисяч лайків.

"Чорношкірих чоловіків дискримінують і знецінюють через провислі штані, а Баленсіага отримує вигоду з їхнього стилю. Шалено, як річ вважається "гетто", доки на неї не навісили цінник", - пишуть у Twitter.

Фото: blackenterprise.com

Маркіта Гаммейдж, доцент кафедри африканських досліджень у Каліфорнійському державному університеті, назвала штани культурною апроприацією.

"Обвислий одяг має велике значення для афроамериканців, а такі компанії, як Balenciaga, прагнуть отримати вигоду з чорношкірих, не маючи можливості протистояти систематичному расизму, який криміналізує їх і їхній одяг", - сказала вона.

Представники Balenciaga заступилися за свій продукт, заявивши, що часто об'єднують елементи гардероба в єдиний предмет одягу. Серед них - джинси, що накладаються поверх спортивних штанів, і сорочки на гудзиках, що накладаються поверх футболок. "Ці штани Trompe L'Oeil були продовженням цієї концепції", - сказала Людівін Понт, директорка з маркетингу бренду.

  • Афганські жінки публікують фото в яскравому вбранні в знак протесту проти дрес-коду талібів. Вони заявляють, що традиційний жіночий одяг Афганістану не має нічого спільного з чорною паранджею.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

alyona alyona і Jerry Heil поділилися емоціями від першої репетиції на сцені "Євробачення-2024": відео

alyona alyona і Jerry Heil провели першу репетицію на сцені Євробачення-2024 - артистки розповіли про правки та сценічні костюми

Зі мною все гаразд: Чарльз III висловився про свій стан під час відвідування онкологічного центру

Чарльз III повернувся до королівських обов'язків та відвідав онкологічний центр - король сказав, що почуває себе добре

Де зараз Ніно Катамадзе - грузинська співачка, яка планувала переїхати жити в Україну під час війни

Грузинська співачка Ніно Катамадзе, яка рік тому заявляла про плани переїхати до України, заявила, що залишиться в Грузії, щоб продовжувати допомагати українцям