Лайм

Драма "Мама" про війну на Донбасі увійшла до конкурсної програми міжнародного фестивалю Serial Killer

Картина заснована на реальних подіях

Українська драма "Мама" виробництва "Основа Фільм Продакшн" та телеканалу СТБ отримала міжнародне визнання. 4-серійний фільм увійшов до основної конкурсної програми міжнародного кінофестивалю Serial Killer, який проводиться у чеському місті Брно.

"Фестиваль телевізійного кіно в Чехії збирає фільми з усього світу. Серед них лідирують Netflix, НВО. Нещодавно ми отримали лист, що наша "Мама" буде в основному конкурсі і для журі покажуть 2 серії нашого фільму", - написали автори в Instagram, зазначивши, що участь у фестивалі - ще один спосіб показати всьому світові, що в Україні йде війна.

Фото: instagram.com/osnova_film

"Це серйозний фестиваль. І це можливість ще раз нагадати світові, без лицемірства і гібридів, що відбувається в Україні, хто воює на нашій землі, хто загарбник і як страждають люди", - каже виконавиця головної ролі Олеся Жураковська.

Фото: instagram.com/osnova_film

Серіал "Мама" про біль та страждання українських матерів заснований на реальних подіях. Драма розповідає історію Ніни Петрівни з Житомира, яка вирушила до окупованого Донбасу шукати свого сина, який потрапив у полон.

У пошуках своєї дитини жінка йде прямо у сіті ворога, зустрічаючи на шляху різних людей. Однак питання, чи повернувся її син додому, залишилося відкритим. Відповідь на нього глядачі отримають у другому сезоні, зйомки якого почалися в кінці червня.

  • Читайте також на theLime, які фільми візьмуть участь у національному відборі на висунення на премію "Оскар" в категорії "Міжнародний повнометражний фільм" від України.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

У Львові розбишаки напали на блогера Ніколаса Карму: у якому стані потерпілий

Блогер Ніколас Карма розповів, що у Львові на нього напали хулігани. Карма звернувся до стражів порядку

Вражена цілісністю твого внутрішнього спокою: Могилевська відвідала концерт Макса Барських

Макс Барських дав великий концерт в Києві. Наталя Могилевська побувала на шоу та розповіла про свої емоції

Серце моє ніколи не буває вільне: Ірина Білик заінтригувала змінами в особистому житті

Ірина Білик розповіла про своє особисте життя. Серце співачки зайнято