Лайм

Чоловікам в Афганістані заборонили відвідувати барбершопи та "наслідувати американський стиль"

Таліби пригрозили перукарям таємними агентами

"Талібан", який захопив владу в Афганістані, заборонив чоловікам підстригати та голити бороди в перукарнях. Як уточнює BBC, свою вимогу члени організації пояснили нормами шаріату, згідно з якими чоловіки мають забути про "американський стиль" та відрощувати бороду.

Один із співробітників кабульської перукарні розповів виданню, що таліби пригрозили їм таємними інспекторами, які перевірятимуть дотримання вимог. У зв'язку з цим власники салонів готуються до гіршого. "Я займався цим 15 років, але схоже, що більше не зможу", - розвів руками місцевий перукар.

Фото: Getty Images

На початку 2000-х таліби були відсторонені від влади в Афганістані, незабаром після цього в країні стали популярними послуги перукарів, відкрилися барбершопи. Захопивши владу в серпні цього року, члени організації ввели низку обмежень як для чоловіків, так і для жінок. Наприклад, заборонили їм займатися спортом та навчатися у вищих навчальних закладах поряд з чоловіками.

  • Тим часом афганські жінки публікують в соцмережах фото в яскравих cукнях - це протест проти дрес-коду талібів, адже традиційний жіночий одяг Афганістану не має нічого спільного з чорною паранджею.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Найгірше позаду: комік Віктор Розовий вперше після важкого поранення висловився про свій стан

Віктор Розовий вийшов на зв'язок у соцмережах та розповів про свій стан після важкого поранення голови - комік показав фото з лікарні

Де дивитися фінал "Євробачення-2024", в якому Україна змагається за перемогу

Коли фінал "Євробачення-2024" та під яким номером виступатимуть alyona alyona та Jerry Heil - де дивитися виступ України у фіналі

ЗМІ показали відео, як працівники ТЦК зупинили в Києві Monatik: співак відреагував

Дмитра Монатіка у Києві зупинили представники ТЦК та перевірили документи - співак прокоментував ситуацію - відео