Лайм

Студенти канадського вузу вивчатимуть творчість Drake та The Weeknd

Предмет стане доступним у зимовому семестрі

У канадському університеті Раєрсон ввели нову дисципліну, присвячену творчості популярних виконавців Drake та The Weeknd, які народился в Торонто.

Як пише CNN, курс під назвою Deconstructing Drake & The Weeknd буде пропонуватися студентам у зимовому семестрі, починаючи з січня 2022 року. Вестиме заняття професор та ініціатор предмету Далтон Хіггінс.

"Прийшов час визнати і канонізувати наші канадські реп- і R'n'B-ікони. Для студентів та істориків вкрай важливо дослідити музичну сцену Торонто, яка подарувала нам Drake і Weeknd, створила їм умови для мегапопулярності", - сказав автор курсу.

The Weeknd Фото: Getty Images

За словами декана вищого навчального закладу Чарльза Фальзона, ентузіазм студентів до дисципліни досить великий при тому, що курс ще навіть не почався. Він упевнений, що група швидко набереться і матиме успіх.

Хіггінс читав лекції про музику темношкірих реперів в декількох університетах і написав шість книг на цю тему. Одна з цілей його предмета - ретельно проаналізувати тексти пісень обох артистів, чий вплив на музичну індустрію має колосальний успіх.

"Люди забувають, що Дрейк - дійсно чудовий письменник. У своїх римах він використовує різні літературні прийоми, наприклад, метафори, ямбічний пентаметр, порівняння, тому ми розберемо його лірику і дізнаємося, яким чином він пише тексти", - зазначив професор.

Drake Фото: Getty Images

В курсі також буде проаналізований The Weeknd (справжнє ім'я якого - Абель Макконен Тесфай) - 31-річний співак, який отримав премію "Греммі".

  • Тим часом в Київському національному університеті культури і мистецтв (КНУКіМ) відкрили факультет ТікТок. Ідейним натхненником став президент вузу та "відомий український ТікТокер" Михайло Поплавський.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також