Лайм

В Австралії коал вакцинують від хламідіозу - хвороба стала для них дуже небезпечною

Вчені намагаються врятувати популяцію пухнастих сумчастих

В Австралії близько 400 коал отримають експериментальну вакцину від хламідіозу. The Guardian пише, що захворювання, що передається статевим шляхом (ЗПСШ) стало настільки поширеним серед сумчастих, що загрожує їхньому виживанню.

Фото: Mathias Appel / Flickr

Координатори вакцинації назвали хламідіоз небезпечним захворюванням, яке викликає у коал кон'юнктивіт, інфекції сечового міхура, а іноді і безпліддя. Заражені мають підвищений ризик сліпоти і смерті, а також можуть передавати захворювання своїм дітям.

Вакцина безпечна, не викликає ніяких ускладнень і вже була протестована на коалах у восьми невеликих випробуваннях. Вчені сподіваються, що вона допоможе поліпшити виживання і народжуваність, особливо у Квінсленді і Новому Південному Уельсі, де хламідіоз вразив більше половини популяцій коал.

Раніше Австралійський фонд коал повідомив, що за три роки популяція цього виду скоротилася на 30%. За оцінками, по всій країні залишилося від 32 до 57 тисяч коал. Головну небезпеку для них представляють лісові пожежі, аномальна спека, відсутність питної води і вирубка лісів.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Керівниця клубу Олега Винника обурилася через хейт співака: що відомо

Керівниця офіційного фан-клубу Олега Винника Валерія Барон пройшлася по критиканах артиста. Вона обурилася через останні висловлювання Геннадія Вітера

Мав роман з Анною Трінчер: як змінився актор серіалу "Школа" Богдан Осадчук

Богдан Осадчук у період повномасштабної війни живе у Києві та займається акторством - що відомо про життя знаменитості

Наталія Могилевська розповіла про кулінарні шедеври доньки та чоловіка

Наталія Могилевська розповіла, які страви люблять готувати її чоловік та 12-річна донька. Артистка також наголосила, що ретельно слідкує за раціоном харчування