Лайм

В Англії на горищі будинку знайшли невідому раніше пісню за участю "Бітлів" Джорджа та Рінго

Пісню Radhe Shaam записали 1968 року, але так і не видали

Житель Бірмінгема відвідав свого літнього приятеля – 75-річного журналіста й телеведучого Суреша Джоші – і знайшов у його будинку запис 1968 року. Як пише BBC, нею виявилася не видана раніше пісня Radhe Shaam, записана за участю Джорджа Гаррісона та Рінго Старра.

53 роки тому Джоші працював у лондонській Trident Studios над музикою для свого документального фільму "Схід зустрічається із Заходом". Того ж дня у студії записувалися і учасники The Beatles. Взявши паузу, Гаррісон, Старр і Джоші написали пісню Radhe Shaam та покликали на вокал індійського співака Аашіша Хана.

Джордж Гаррісон та Рінго Старр Фото: Getty Images

Пісню записали, але далі студії вона так і не пішла. Через роки плівка стала знахідкою, її відразу ж передали продюсеру Сураджу Шинху, який відновив її та зайнявся зведенням.

Джоші запросили на радіостанцію BBC Merseyside, де під час бесіди з журналістом і прозвучала Radhe Shaam (послухати її можна тут на 2:27:54) . "Рінго Старр грає на ударних, Джордж Харрісон - на гітарі, - представить пісню літній британець. - Співає Аашіш Хан, а вашому покірному пощастило за всім цим спостерігати, не більше того".

Офіційно випустити трек за участю "Бітлів" планують уже 12 листопада. Усі виручені зі стрімінгових сервісів кошти спрямують на благодійність.

  • Пол Маккартні назвав Джона Леннона винуватцем розпаду The Beatles. Музикант розповів свою версію того, чому гурт припинив своє існування.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як голосувати у першому півфіналі "Євробачення-2024": детальна інструкція

Перший півфінал Євробачення 2024 відбудеться 7 травня - як голосувати за конкурсантів, як довго триватиме голосування

Їм складно радіти досягненням інших: які знаки Зодіаку заздрять чужому успіху

Астрологи назвали заздрісні знаки Зодіаку - Овни, Козероги, Леви та Скорпіони не вміють радіти успіхам інших

Що відомо про співака Baby Lasagna з Хорватії, якому прогнозують перемогу на "Євробаченні-2024"

Baby Lasagna претендує на перемогу у Євробаченні-2024 за прогнозами букмекерів - що відомо про артиста та його конкурсну пісню