Лайм

Вчені створили "Собакофон" - з ним пес може зателефонувати господареві або кудлатому приятелю

Пристрій допоможе улюбленцям впоратися з самотністю

Британські вчені створили "Собакофон" (DogPhone), за допомогою якого улюбленець може по відеозв'язку набрати свого господаря. Пристрій є невеликим м'яким м'ячем з передавачем всередині, що запускає виклик на ноутбуці.

Щоб зробити дзвінок, хвостатому потрібно просто пограти з м'ячем. Власник може вибрати, прийняти виклик чи ні, і коли покласти слухавку під час "бесіди". Крім того, господар може сам зателефонувати улюбленцеві. Для того, щоб узяти трубку, собаці потрібно знову поворухнути м'яч, пише The Guardian.

Фото: Ilyena Hirskyj-Douglas

Ідея створення "собакофона" належить Ілені Хірскі-Дуглас з Університету Глазго. За її словами, пристрій принесе користь улюбленцям, які сумують за своїми господарями, поки ті на роботі. А в майбутньому – дозволить тваринам телефонувати один одному. Вчена зазначила, що окрім дзвінків, технологія також дозволяє вимірювати кроки собаки та дистанційно давати їй корм.

Винахідниця успішно протестувала новий пристрій на своєму 9-річному лабрадорі на прізвисько Зак. Експеримент тривав протягом 16 днів, і за цей період собака телефонувала господині кілька разів.

Деякі дзвінки, мабуть, були випадковими, але, як зазначає вчена, це може бути просто людська точка зору. "Наприклад, коли собака активувала систему своєю дупою, це могло бути навмисним та унікальним способом собаки ініціювати взаємодію", - припустила вона.

Фото: Facebook / Ilyena Hirskyj-Douglas

  • Сумний пес не хотів відпускати господарку на роботу, і вираз його мордочки заслуговує на "Оскара". Малюк-чихуахуа влаштував справжню мелодраму.
  • Пес вирішив влаштувати "покатушки" на гольф-карі, поки господарі були у від'їзді. Ось тільки все пішло не за планом, і хвостатий влип у неприємності.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Боюся найбільше у житті: Костянтин Грубич висловився щодо можливої мобілізації сина

Український телеведучий Костянтин Грубич зізнався, що боїться відпускати на фронт свого 27-річного сина Ярослава

Наталія Могилевська показала теплі обійми з прийомною донечкою: рідкісне фото

Наталія Могилевська показала молодшу доньку Софію з нагоди Дня вишиванки - що відомо про дівчаток, яких удочерила співачка

Молодий Чарльз і Єлизавета II: палац показав небачені раніше портрети королівської родини

Букінгемський палац показав архівні портрети королівської родини - на кадрах позували Чарльз III, Єлизавета II та інші