Лайм

Померла Арлін Дал - одна з найкрасивіших зірок епохи класичного Голлівуду

Актрисі було 96 років

Одна з останніх зірок класичного голлівудського кіно Арлін Дал померла у віці 96 років. Актриса була однією зі знакових красунь 1950-х років та зіграла головну жіночу роль у фільмі "Подорож до центру Землі" - знаменитої екранізації роману Жюля Верна.

Фото: Getty Images

Про смерть Арлін Дал у Facebook повідомив її син, актор Лоренцо Ламас.

"Мама померла сьогодні вранці у Нью-Йорку. Вона справила найбільш позитивний вплив на моє життя. Я пам'ятатиму її сміх, її радість, її гідність, з якими вона долала труднощі, - написав він. - Ні разу не сказала ні про кого поганого слова. Її здатність прощати часом позбавляла мене мови. Вона справді була дивом, і в міру того, як ми зближалися у дорослому житті, я все більше покладався на неї як на свого радника і людину, яку знав і любив усім серцем".

Фото: Getty Images

Дал почала кар'єру в кіно у 1946 році. До цього вона працювала моделлю і у театрі. Серед найвідоміших фільмів за участю актриси - "Панування терору", "Місце злочину", "Без зайвих питань", "Відтінок червоного", "Фортуна - це жінка". Закінчивши зніматися, зірка писала книги про красу та займалася косметичним бізнесом.

Арлін Дал була одружена шість разів. Її останнім чоловіком став дизайнер упаковок Марк Розен, із яким вони прожили у шлюбі 37 років. У актриси залишилося троє дітей та двоє онуків. За свій внесок у кіноіндустрію вона отримала зірку на Голлівудській алеї слави.

  • Раніше стало відомо про смерть актриси Уни Стаббс - місіс Хадсон із серіалу "Шерлок". Зірці британського телебачення було 84 роки.
  • У 2021 році обірвалося життя Лібуше Шафранкової - зірки фільму "Три горішки для Попелюшки". Останніми роками вона боролася з онкологічним захворюванням.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також