Лайм

Щур-сапер Магава помер у віці 8 років - за своє життя герой знайшов більше 100 мін і отримав медаль

Гризун допоміг розмінувати величезну територію

Відомий на весь світ африканський хом'яковий щур Магава помер у Камбоджі у віці 8 років. 2020 року гризун отримав золоту медаль за хоробрість, адже за час своєї служби в організації з розмінування APOPO він виявив понад 100 наземних мін та інших вибухових речовин.

CNN пише, що почесну нагороду Магаві вручила британська ветеринарна організація People's Dispensary for Sick Animals, і раніше такої честі удостоювалися лише службові собаки.

Фото: CNN

Шукати вибухівку самця сумчастого щура навчили фахівці APOPO. Саме вони з тяжким серцем поділилися новиною про смерть Магави.

"Щур-герой Магава мирно помер у ці вихідні. Магава був у доброму здоров'ї і провів більшу частину тижня, граючи зі своїм звичайним ентузіазмом. На вихідних він почав сповільнюватися, більше спав і проявляв менше інтересу до їжі. У листопаді Магава відсвяткував свій день народження, досягнувши глибокої старості у 8 років, - йдеться у повідомленні. - Він залишив незабутню спадщину у вигляді життів, які врятував. Всі ми в APOPO відчуваємо втрату Магави, і ми вдячні за неймовірну роботу, яку він зробив".

Фото: CNN

Африканські гігантські сумчасті щури відрізняються розумом і добре навчаються. Магаву почали тренувати з раннього віку, і він швидко став найкращим у своїй небезпечній справі. Відчуваючи запах вибухонебезпечних хімічних речовин, які використовують у виготовленні наземних мін, Магава вказував на них своїм дресирувальникам. Так команда змогла очистити понад 225 тис. кв. м землі в азіатській країні, де роками точилися військові конфлікти.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не лише у Єфросиніної і Денисенко: у кого з відомих українок чоловіки служать у ЗСУ

Чимало знаменитих жінок чекають своїх чоловіків з війни. Серед них - Маша Єфросиніна, Наталка Денисенко, Марічка Падалко, Людмила Барбір

Павло Зібров показав мальовничі краєвиди з вершини "Батьківщини-Матері"

Павло Зібров побував на вершині величного монументу Батьківщина-Мати. Він показав красиві краєвиди Києва

Рано чи пізно ми всі воюватимемо: лідер гурту "Друга Ріка" розповів, чи варто мобілізувати артистів

Валерій Харчишин розповів, що думає про мобілізацію артистів. Музикант активно допомагає українській армії