Лайм

У зоопарку Нью-Йорка у одностатевої пари пінгвінів вилупилося пташеня

Яйце забрали у гетеросексуальної пари

Двоє пінгвінів-самців, які мешкають у зоопарку Розамонд Гіффорд, розташованому в Нью-Йорку (США), успішно висиділи яйце. Вони стали першою одностатевою парою, яка стала прийомними батьками в цьому розпліднику.

Пташеня вилупилося на початку минулого місяця, повідомив зоопарк 28 січня. Співробітники організації зазначили, що не всі біологічні батьки вміють висиджувати яйця, тому іноді команді доводиться покладатися на прийомних.

Фото: twitter.com/SyracuseZoo

Два дорослі самці Елмер і Ліма утворили пару восени минулого року під час сезону розмноження. Працівники зоопарку помітили, що ці двоє збудували гніздо та захищають свою територію. Тоді команда вирішила, що вони зможуть стати зразковими батьками та підклали їм чуже запліднене яйце. Його зоологи забрали у гетеросексуальної пари Покіти та Венте, яку вважали менш успішною для інкубації.

"Після нашої першої перевірки здоров'я, коли пташеняті було п'ять днів, він важив 226 грамів. Про нього продовжують дбати і Елмер, і Ліма, які чудово справляються зі своєю роботою", - сказав директор зоопарку Тед Фокс.

Фото: twitter.com/SyracuseZoo

Він додав, що не всі пари вміють висиджувати яйця, деякі розбивають його або не інкубують належним чином, або сперечаються про те, хто та коли на нього сяде. А Елмер та Ліма в цьому випадку були зразковими батьками.

Це не перший випадок, коли одностатеві пари пінгвінів стають опікунами для нових дитинчат: пара самок "усиновила" малюка в Іспанії, пара королівських самців стали прийомними батьками в Берлінському зоопарку, одностатева пара папуаських пінгвінів-самців успішно висиділа яйце в сіднейському акваріумі, пише CNN.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не лише у Єфросиніної і Денисенко: у кого з відомих українок чоловіки служать у ЗСУ

Чимало знаменитих жінок чекають своїх чоловіків з війни. Серед них - Маша Єфросиніна, Наталка Денисенко, Марічка Падалко, Людмила Барбір

Павло Зібров показав мальовничі краєвиди з вершини "Батьківщини-Матері"

Павло Зібров побував на вершині величного монументу Батьківщина-Мати. Він показав красиві краєвиди Києва

Рано чи пізно ми всі воюватимемо: лідер гурту "Друга Ріка" розповів, чи варто мобілізувати артистів

Валерій Харчишин розповів, що думає про мобілізацію артистів. Музикант активно допомагає українській армії