RU  UA

Дізнатися

Після скандалу у Нацвідборі на "Євробачення" голова оргкомітету Лодигін подав у відставку

З'явилася відповідна заява

Після скандалу навколо Нацвідбору на "Євробачення-2022" голову оргкомітету Ярослава Лодигіна звільнили з посади члена правління "Суспільного". Про це на Facebook повідомив член наглядової ради Вадим Міський.

Уточнюється, що Лодигін сам подав у відставку, а наглядова рада НСТУ задовольнила його заяву. "Наглядова рада НСТУ ухвалила рішення про звільнення Ярослава Лодигіна з посади члена правління Суспільного за згодою сторін", - йдеться у заяві Міського.

Фото: facebook.com/vadym.miskyi

Раніше на прес-конференції Лодигін сказав, що готовий піти у відставку, щоб підтвердити чисту репутацію "Суспільного": "Зараз бачу від суспільства, вираженого у наглядовій раді НСТУ, сигнали недовіри щодо моєї роботи, я згоден прийняти таку аргументацію, якщо до моєї роботи є недовіра. Я готовий подати у відставку, щоб підтвердити криштально чисту репутацію "Суспільного" у цій справі"

Також Лодигін вибачився за свої різкі висловлювання на Нацвідборі. Коментуючи виступ гурту Kalush Orchestra, він сказав: "Мені здається, ми вже кілька разів уявляли себе як українці – такі люди з лісів, люди з гір у даному випадку. Мені здається, настав час іншої репрезентації".

Фото: instagram.com/lodygin

На Лодигіна обрушилася хвиля критики, а також його звинуватили у необ'єктивних оцінках. "Я припускаю, що мені не вистачило точності у формулюванні. Звичайно, я говорив не про якісь етнічні, регіональні або будь-які інші географічні фактори, які перешкоджають тому чи іншому учаснику представляти Україну на Євробаченні", - пояснив свої слова він.

Фото: instagram.com/lodygin

Нагадаємо, 12 лютого у Києві відбувся фінал Нацвідбору на "Євробачення-2022", у якому перемогла Аліна Паш. Зачитуючи результати голосування глядачів, ведучий конкурсу Тимур Мірошниченко кілька разів помилився. Це спровокувало скандал та розмови про фальсифікацію відбору. "Суспільне" у відповідь пояснило, що "редакторка, яка дублювала результати в навушник ведучому, переплутала стовпчики і почала читати результати не по голосуванню глядачів, а підсумкові".

Пізніше команду Аліни Паш звинуватили у підробці довідки про відвідання Криму. Державна прикордонна служба України підтвердила, що не видавала виконавиці документ, який би підтверджував законне перетинання адмінкордону.

Аліна Паш не братиме участі у "Євробаченні-2022", бо зняла свою кандидатуру. За кілька годин з'явилася й заява оргкомітету Нацвідбору. Було ухвалено рішення усунути Аліну Паш від участі у "Євробаченні-2022".

  • Гурту Kalush Orchestra запропонували поїхати на "Євробачення-2022" замість Аліни Паш. У фіналі музиканти посіли друге місце, отримавши в загальній сумі 14 балів – 8 від глядачів та 6 від суддів.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Як склалося особисте життя Іраклі Макацарії, який шукав кохання на шоу "Холостяк"

Бизнесмен Иракли Макацария стал популярным благодаря шоу Холостяк. Сейчас он с семьей живет в Грузии

Живемо в інші часи: Марічка Падалко розповіла про 17-річного сина, який освоює військову навичку

Сын Марички Падалко и Егора Соболева в 17 лет осваивает военный навык – парень учится собирать fpv-дроны, чтобы помочь отцу на фронте

Які вишиванки вибрали Володимир і Олена Зеленські у свято: що означають символи

Что означают символы на вышиванке Владимира Зеленского и Елены Зеленской, в которых они поздравили украинцев с Днем вышиванки 2024