Лайм

У Дубаї відкрився Музей майбутнього - його назвали "найкрасивішою спорудою на планеті"

Площа становить 30 тисяч квадратних метрів

22 лютого в Дубаї відкрився Музей майбутнього, і він розташувався поряд з Emirates Towers на Sheikh Zayed Road. Споруда представляє погляд на світ через 50 років, у якому є місце для штучного інтелекту, доповненої реальності та виявлення потенційних загроз, — усі ці фактори допоможуть покращити та революціонізувати майбутнє людства.

"Це архітектурне та інженерне диво, в якому поєдналися минуле та майбутнє, в якому застосовані передові технології у традиційних формах мистецтва", - заявили офіційні особи Об'єднаних Арабських Еміратів під час відкриття. Про це пише видання New York Post.

Фото: instagram.com/museumofthefuture

Проект був розроблений архітектурною фірмою Killa Design, і вже був визнаний National Geographic одним із 14 найкрасивіших музеїв світу. Проте віце-президент і прем'єр-міністр ОАЕ Мохаммед бін Рашид Аль Мактум пішов ще далі, назвавши його "найкрасивішою будівлею на Землі".

Музей майбутнього зроблений із скловолокна та каркасу з нержавіючої сталі. Його площа становить 30 тисяч квадратних метрів і сягає висоти 77 метрів. Кожен поверх будівлі присвячений різним подіям. Три поверхи - це виставки, присвячені розвитку космічних ресурсів, екосистемам та біоінженерії, а також здоров'ю та благополуччю.

Фото: instagram.com/museumofthefuture

На інших поверхах будуть представлені технології найближчого майбутнього, які покликані революціонізувати світ та вирішити проблеми у таких галузях: охорона здоров'я, вода, продукти харчування, транспорт та енергетика.

Останній поверх присвячений дітям, які досліджують та вирішують проблеми по-своєму, щоб стати "нашими майбутніми героями".


Переглянути цей допис до Instagram

Допис, поширення Museum Of The Future (@museumofthefuture)

Мохаммад Аль Гергаві, керуючий директор Фонду майбутнього Дубая, сказав на відкритті музею: "Дубай – це випробувальний полігон для нових технологій та дослідницька база для талантів, винахідників та творчих професіоналів з усього світу".

"Музей майбутнього - це "живий музей", який постійно адаптується і трансформується, оскільки саме середовище викликає постійні зміни його експонатів та пам'яток", - додав Гергаві.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

У Львові розбишаки напали на блогера Ніколаса Карму: у якому стані потерпілий

Блогер Ніколас Карма розповів, що у Львові на нього напали хулігани. Карма звернувся до стражів порядку

Вражена цілісністю твого внутрішнього спокою: Могилевська відвідала концерт Макса Барських

Макс Барських дав великий концерт в Києві. Наталя Могилевська побувала на шоу та розповіла про свої емоції

Серце моє ніколи не буває вільне: Ірина Білик заінтригувала змінами в особистому житті

Ірина Білик розповіла про своє особисте життя. Серце співачки зайнято