Лайм

Який фільм переможе на церемонії "Оскар-2022": два фаворити букмекерів

Похмура драма змагається зі світлою історією про дорослішання

27 березня у Лос-Анджелесі відбудеться церемонія нагородження премії "Оскар-2022", і серед номінантів головної категорії "Найкращий фільм" представлено 10 стрічок: "CODA", "Алея жаху", "Вестсайдська історія", "Белфаст", "Дюна", "Король Річард", "Локрична піца", "Не дивіться нагору", "У руках пса" та "Керуй моїм авто".

Букмекери вже визначилися з фаворитами і називають "Оскар-2022" "перегонами двох коней". Розповідаємо, що слід знати про ці фільми.

"У руках пса" Джейн Кемпіон отримала загалом 12 номінацій на "Оскар" - більше, ніж будь-який інший фільм цього року. Драма з Бенедиктом Камбербетчем у головній ролі завоювала вже кілька престижних кінонагород, включаючи "Золотий глобус" і BAFTA, але цілком імовірно, що емоційний і зворушливий фільм про дитину глухих батьків "CODA" стане переможцем.

"Якби ви запитали нас тиждень тому, "У руках пса" була б значною мірою переможцем… але після успіху "CODA" на церемонії вручення нагород Гільдії продюсерів Америки ситуація змінилася", - сказав представник букмекерської контори Ladbrokes.

Фото: Getty Images

"У руках пса"

"У руках пса" - психологічний драматичний фільм 2021 року, сценаристом та режисером якого стала Джейн Кемпіон ("Піаніно"). Він заснований на однойменному романі Томаса Севіджа 1967 року. Головні ролі у фільмі виконали Бенедикт Камбербетч, Кірстен Данст, Джессі Племонс та Коді Сміт-МакФі. Дія стрічки відбувається у Монтані 1925 року.

Філ та Джордж Бербанки – багаті брати-власники ранчо. У той час як Філ виставляє напоказ грубість, неохайність і "чоловічу" неотесаність, його брат Джордж одягається і поводиться як білий комірець. Переломним моментом історії стає одруження Джорджа із вдовою Роуз Гордон. Вона переїжджає до ранчо Бербанків. Філ не любить Роуз, вважаючи, що їй потрібні лише гроші; йому також не подобається її син-підліток Пітер, з якого він насміхається як зі слабкого і женоподібного. Складні взаємини героїв історії ведуть до несподіваної та драматичної розв'язки.

Фільм "У руках пса" можна переглянути онлайн на Netflix, де він з'явився 1 грудня 2021 року.

"CODA: У ритмі серця"

"CODA" - це комедійно-драматичний фільм про дорослішання, режисером якого виступила Сіан Хедер. Стрічка є англомовним ремейком французького фільму 2014 року "La Famille Bélier" ("Сімейка Бел'є"). Головну роль у ньому виконала Емілія Джонс, зігравши Рубі Россі - дитину глухих батьків і єдиного чуючого члена сім'ї, яка щосили намагається допомогти рідним і знайти свій шлях у житті. Рубі мріє стати співачкою, але не може залишити рідну домівку, адже має бути сурдоперекладачкою для мами, тата і брата.

Оригінальна назва "CODA" - абревіатура, яка розшифровується як Child of Deaf Adults, дитина глухих батьків. Фільм був показаний у кінотеатрах та через потоковий сервіс Apple TV+ у деяких країнах. Він уже отримав понад 20 нагород різних премій та кінофестивалів.

Новини партнерів

Читайте також

Українське медіа потрапило в скандал через нецензурну лексику на адресу Євгена Клопотенка: що відомо

Видання Заборона потрапило в скандал через нецензурну лексику - кулінар Євген Клопотенко опублікував листування нібито з журналістом медіа

Рак відсік все непотрібне: 35-річна українська акторка вперше розповіла про лікування онкології

Акторка Катерина Молчанова повідомила, що лікується від раку - онкологію у жінки виявили на ранній стадії і вже зробили операцію

alyona alyona і Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі "Євробачення-2024": про що їхня пісня

alyona alyona і Jerry Heil беруть участь у Євробаченні 2024 з песнею Teresa & Maria - про що вона, чому артисток критикували