Лайм

Не маємо права на зайві емоції: Ірина Верещук розповіла, як спілкується із чоловіком та сином під час війни

"Мене гріє їхня любов"

Віцепрем'єр-міністр - міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук дала інтерв'ю Лілії Ребрик, у якому розповіла, як спілкується із сім'єю у період війни в Україні. Вона зізналася, що з початку вторгнення жодного разу не була вдома, а з рідними підтримує зв'язок по телефону.

"Спілкуємось інколи по телефону. Бракує, як і всім. Але ми не маємо права на зайві емоції. Мене гріє їхня любов. Я знаю, що рідні мене дуже люблять і дуже поважають мою працю. Мені це син каже, він дуже пишається мною. Я сину ще в дитинстві сказала: "Олеже, ти маєш зрозуміти, що я буду завжди робити кар’єру, я буду завжди допомагати іншим людям. В мене багато соціальної енергії, яку я хочу віддати. Давай ми з тобою домовимось: я буду допомагати всім діткам, а ти вже будеш давати собі раду як можеш". Він це все розумів, і зараз у мене немає жодних проблем. Я ще вдома ні разу фактично не була. І чоловік не був, і син. Перші 10 днів він жив взагалі сам, бо я і чоловік відразу, у перші години війни, поїхали. Він був сам перший час, а потім поїхав до родичів", - сказала Верещук.

Також Ірина розповіла про ставлення чоловіка до її роботи. За словами жінки, він її чудово розуміє і підтримує, бо і сам вже 28 років працює військовим: "Він полковник, і добре розуміє, чому я така. Він мене у всьому підтримує, у нас немає жодної конкуренції. Він 28 років в офіцерських чоботах ходить. Він теж на війні звичайно, досі воює".

"А ось син зовсім інший. Він працює в IT-сфері. В нього немає ні краплі від мого лідерського характеру, але він є дуже доброю дитиною, яка на своєму фронті зараз воює. Він навчається у Політехнічному на 1-му курсі. Він має свої завдання, які виконує в силу своїх можливостей", - сказала Верещук про сина Олега.

Ірина Верещук із синомФото: instagram.com/iryna_vereshchuk

Віце-прем’єрка зізналася, що інколи отримує погрози, але вже давно перестала на них зважати. "Деколи надходять погрози, але я на них не зважаю. Це можуть бути боти, особливо з російської сторони. Я розумію, що якщо людина погрожує - це вже слабкість. Вона вже слабка, і це не вартує нічого. Справжні погрози не висловлюються вербально. Якщо людина хоче завдати шкоди, вона це зробить без жодних погроз. Тому я не зважаю, не боюсь і не збираюсь боятись", - заявила вона.

Фото: instagram.com/iryna_vereshchuk

"У мене є команда людей, які допомагають, за що я їм дуже вдячна. З психологами зараз важко, я сама собі трішки психолог, бо розумію, що часу немає. Коли ми зазнаємо невдачі, бо буває, що коридори не відкриваються, і це для мене особиста невдача, я тільки можу відчути, що люди переживають у цей момент. Якщо водій, проста людина, сідає за кермо і їде на непідконтрольну територію, фактично, дивлячись в обличчя смерті, то чи маю я право сказати, що мені щось не вдається?!" - розповіла Верещук про те, чи звертається за допомогою до психологів.

Фото: youtube

Лілія Ребрик поділилася своїми враженнями після інтерв'ю з Іриною Верещук. У своєму блозі в Instagram вона зізналася, що щиро захоплюється сміливістю та стійкістю цією відважної жінки.

"Вгадайте, хто плакав на цьому інтерв’ю? Звичайно, я. А інакше було неможливо. Стільки в Ірині Верещук твердості та загартованості сили духу, стійкості, навіть жорсткості… Та не могла позбутися думки: вона не тільки віце-прем’єрка, але ж і жінка. Жінка, яка ще жодного разу від початку війни не була вдома. Жінка, яка особисто веде переговори з орками про звільнення наших дітей та жінок. Яка стримує в собі ненависть, бо це заважатиме домовлятися", - написала Ребрик.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

У Мальме проходить "Євро­­бачення-2024" - онлайн-трансляція першого півфіналу

7 травня о 22:00 за Києвом стартує "Євробачення-2024" - дивитись онлайн трансляцію першого півфіналу конкурсу

alyona alyona і Jerry Heil виступили на "Євробаченні-2024" з потужним номером: відео

Як alyona alyona та Jerry Heil виступили у першому півфіналі "Євробачення-2024" - відео України

Як голосувати у першому півфіналі "Євробачення-2024": детальна інструкція

Перший півфінал Євробачення 2024 відбудеться 7 травня - як голосувати за конкурсантів, як довго триватиме голосування