Лайм

Російський режисер Шахназаров пригрозив противникам війни в Україні концтаборами та стерилізацією

Користувачі мережі розкритикували скандальну заяву

В ефірі ток-шоу "Вечір із Володимиром Соловйовим" російський режисер і пропагандист Карен Шахназаров заявив, що в Росії противників символу війни в Україні "не пошкодують". Він пригрозив росіянам, які критикують букву "Z", "концтаборами, перевихованням та стерилізацією".

Гендиректор "Мосфільму" сказав, що йому не подобається знак Z, і замість нього він би хотів бачити на військовій техніці РФ червоні зірки та прапори. "Мені "Z" не подобається. Я хотів би, щоб там були червоні зірки, на танках. Червоні зірки і червоні прапори. Я не дуже розумію походження цих латинських слів. Тут же дуже важлива символіка", - зазначив Шахназаров.

Російський режисер і пропагандист заявив, що противники символіки будуть покарані. За словами Шахназарова, на людей, які критикують "Z", чекають "концтабори, перевиховання" і навіть "стерилізація".

"Навіть противники цієї літери "Z" повинні розуміти, що якщо вони розраховують, що їх пощадять. Ні, їх не пошкодують. Це все вже по-серйозному. У разі чого: концтабори, перевиховання, стерилізація", - зазначив він.

Фото: Wikipedia

Користувачі мережі розкритикували скандальну заяву режисера.

"Не треба зупинятися - вводьте вже смертну кару, щоб зняти моральну відповідальність у тих, хто вас страчуватиме після революції", "Це чистої води нацизм і фашизм", "І ось ці, так би мовити, люди, корчать із себе борців із фашизмом", "І це говорить діяч культури. Від інших і чекати нічого", "Це просто жахливо. Просто дурдом", "От де треба проводити "денацифікацію". Це що, не фашизм?", "Коллективне божевілля. Цілком реальний і добре вивчений феномен", "Ну і Шахназаров. Начебто хороші фільми знімав, а тепер став мерзотником", "Більше пекла, будь ласка!", "Думають, що правитимуть вічно!" - висловилися люди з цього приводу.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Українське медіа потрапило в скандал через нецензурну лексику на адресу Євгена Клопотенка: що відомо

Видання Заборона потрапило в скандал через нецензурну лексику - кулінар Євген Клопотенко опублікував листування нібито з журналістом медіа

Рак відсік все непотрібне: 35-річна українська акторка вперше розповіла про лікування онкологічної хвороби

Акторка Катерина Молчанова повідомила, що лікується від раку - онкологію у жінки виявили на ранній стадії і вже зробили операцію

alyona alyona і Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі "Євробачення-2024": про що їхня пісня

alyona alyona і Jerry Heil беруть участь у Євробаченні 2024 з песнею Teresa & Maria - про що вона, чому артисток критикували