Лайм

Король Чарльз відзначив 74-й день народження і успадкував почесне звання свого батька

Королівська сім'я показала нове фото монарха

Король Чарльз III святкує свій перший день народження у новому статусі. На честь 74-річчя монарха королівська сім'я поділилася його новим портретом, а також повідомила про нове звання – Чарльз III став рейнджером Віндзорського Великого Парку.

"Його Величність Король офіційно став рейнджером Віндзорського Великого Парку через сімдесят років після того, як на цю посаду був призначений його батько, Його Високість Герцог Единбурзький. Рейнджер Великого парку забезпечує нагляд і керівництво заступником рейнджера та його командою в повсякденному управлінні одним із найстаріших маєтків Великої Британії", - йдеться у пості, опублікованому на сторінці королівської родини в Instagram.

Новий портрет Чарльза IIIФото: instagram.com/theroyalfamily

На опублікованому в соціальних мережах портреті можна побачити, як монарх прихилився до старовинного дуба у Віндзорському великому парку. Він позував у світло-коричневому костюмі, білій сорочці та краватці. На задньому плані в цей момент сяяло сліпуче сонце.

Читайте також: Короля Чарльза і королеву Каміллу закидали яйцями під час прогулянки містом.

Відомо, що посада рейнджер Великого парку вперше з’явилася у 1559 році, коли сер Генрі Невілл був призначений під час правління королеви Єлизавети І. Відтоді протягом останніх 460 років цю посаду зазвичай обіймав суверен або члени королівської сім'ї, включаючи батька та діда короля, Георга VI.

Батько короля Чарльза III, принц Філіп, був рейнджером Великого Віндзорського парку найдовше в історії цієї посади. Він обіймав її з 1954 року і до своєї смерті у 2021 році.

Філіп, герцог ЕдинбурзькийФото: instagram.com/theroyalfamily

Герцог Единбурзький брав активну участь у нагляді за подіями, такими як повторна інтродукція благородного оленя в Оленячий парк у 1979 році, розвиток Туристичного центру Савілл Гарден, Водного павільйону Вірджинія тощо.

Читайте на тему: Чарльз III відвідав українських біженців у Шотландії: як пройшла зустріч.

На честь дня народження британського монарха Чарльза III Оркестр домашньої кавалерії виконав Happy Birthday. Це відбулося під час церемонії зміни караулу в Букінгемському палаці.

Окрім цього, у Лондоні з 74-річчя Чарльза III вперше пролунав збройний салют. З опівдня у Грін-парку королівська кінна артилерія Королівського війська випустила 41 залп. Після цього привітання виконав оркестр Шотландської гвардії.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

У віці 79 років помер знаменитий британський актор, відомий за фільмами "Титанік" і "Володар перснів"

Британський актор Бернард Гілл помер у 79 років у колі родини - він зіграв у фільмах Титанік та Володар перснів - фільмографія знаменитості

Поділилися зворушливими привітаннями та показали родинні фото: як зірки відсвяткували Великдень-2024

Як українські знаменитості відсвяткували Великдень-2024 - Лілія Ребрик, Ольга Сумська, Злата Огнєвіч та інші показали фото

Відкриття "Євробачення-2024": представниці України з'явилися у символічних образах та нагадали про війну

Якою була поява alyona alyona і Jerry Heil на відкритті Євробачення-2024 - артистки показали образи з символізмом та принесли паску