Лайм

Солдати НАТО напередодні Різдва заспівали український "Щедрик" у засніженому лісі: відео

Музичне привітання відгукнулося у серцях багатьох слухачів

Солдати НАТО записали оригінальне привітання з прийдешнім Різдвом. Голосисті захисники та захисниці з Данії, Латвії, Іспанії та США заспівали знамениту на весь світ пісню "Щедрик", автором якої є український композитор Микола Леонтович.

Військові виконали англомовну версію колядки – Carol of the Bells у засніженому лісі Латвії. Відповідне відео з'явилося на YouTube каналі військово-політичного альянсу.

"Багатонаціональна група солдатів із країн-союзників НАТО, включаючи Данію, Латвію, Іспанію та Сполучені Штати, співає класичну святкову композицію Миколи Леонтовича на слова Петра Вільховського у засніженому лісі у сільській місцевості Латвії", - йдеться в описі.

Читайте також: Борис Джонсон привітав українців з новорічними святами: відеозвернення політика.

Музичне привітання відгукнулося у серцях багатьох слухачів. Українці у коментарях пишуть слова подяки за підтримку.

"Дякуємо з України", "Ця пісня для українських воїнів, захисників України та всієї Європи. Солдати НАТО солідарні з українцями. Дякую з України", "Вау! Українська пісня! Тепер оригінал, будь ласка", "З любов'ю з України", "Ця українська пісня прекрасна. Гарно співають. До перемоги та свободи України! Зі святом, НАТО", - пишуть слухачі.

Пісня "Щедрик" була написана Миколою Леонтовичем у 1901 році. Пізніше мелодія українця розтеклася по всьому світу: у 30-х роках "Щедрик" отримав англомовну версію Carol of the Bells, яку написав американець українського походження Пітер Вільховський. Донині це найулюбленіша різдвяна пісня не лише в Україні, а й у всьому світі.

Фото: Getty Images

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil