RU  UA

Дізнатися

Принц Вільям відвідав українських біженців у Польщі і військову базу біля кордону: фото

Чоловік поділився враженнями

У лютому король Чарльз відвідав українських військових у тренувальному таборі в Англії, і старший син монарха вирішив наслідувати його приклад. 22 березня принц Вільям приїхав до Польщі з візитом, який раніше не був анонсований. Він зустрівся з польськими та британськими військовими у Ряшеві, а також побував у центрі для українських біженців у Варшаві.

"Сьогодні я поїхав до Польщі, щоб зустрітися з британськими та польськими військами, де я почув про їхню надзвичайну роботу на підтримку України. Моє звернення до них від імені всіх нас: дякую!" – йдеться на сторінці принца та принцеси Уельських в Instagram. Також можна побачити фото, зроблені під час поїздки.

Фото: instagram.com/princeandprincessofwales

Фото: instagram.com/princeandprincessofwales

Фото: instagram.com/princeandprincessofwales

Старший син британського короля розповів про умови, в яких живуть українці у варшавському центрі для біженців. Він зазначив, що завдяки старанній роботі волонтерів, люди тут забезпечені усім необхідним. Однак гуманітарна криза все ще існує, адже бажаючих заселитися в центр також достатьно.

Фото: instagram.com/princeandprincessofwales

"Завдяки щедрості польського народу знайшли тут притулок українці, які втікали від війни. На жаль, гуманітарна криза є і сьогодні, оскільки багато біженців шукають притулку в таких центрах розміщення, як цей, який ми сьогодні відвідуємо. У цьому центрі є безкоштовне дворазове харчування, уроки польської мови, психологічна підтримка, допомога у працевлаштуванні та навіть безкоштовний магазин, у якому мешканці можуть взяти одяг, засоби санітарії та гігієни", - йдеться в публікації принца Вільяма.

Фото: instagram.com/princeandprincessofwales

Читайте також: Кейт Міддлтон у військовій формі навчилася накладати турнікет і пройшла інструктаж з розмінування.

"Привітна громада та волонтери тут роблять все від себе залежне, аби допомогти тим, хто цього потребує. Тепер стає зрозуміло, як 300 українських жінок і дітей, які тут перебувають, можуть залишатися такими позитивними, переживши такі труднощі", - додав нащадок британського престолу.

Фото: instagram.com/princeandprincessofwales

Фото: instagram.com/princeandprincessofwales

Фото: instagram.com/princeandprincessofwales

Відомо, що візит принца Вільяма до Польщі триватиме близько трьох днів. Також він планує покласти вінок до могили Невідомого солдата у Варшаві (цікаво, що ці дії повторюють візит покійної королеви та герцога Единбурзького, які клали там вінки у 1996 році) та зустрітись президентом Польщі Анджеєм Дудою в президентському палаці.

Нагадаємо, король Чарльз подарував молодшому брату на день народження титул покійного батька.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Читайте також

Найгірше позаду: комік Віктор Розовий вперше після важкого поранення висловився про свій стан

Виктор Розовый вышел на связь в соцсетях и рассказал о своем состоянии после тяжелого ранения головы - комик показал фото из больницы

Де дивитися фінал "Євробачення-2024", в якому Україна змагається за перемогу

Когда финал "Евровидения-2024" и под каким номером выступят alyona alyona и Jerry Heil - где смотреть выступление Украины в финале

ЗМІ показали відео, як працівники ТЦК зупинили в Києві Monatik: співак відреагував

Дмитрия Монатика в Киеве остановили представители ТЦК и проверили документы - певец прокомментировал ситуацию - видео