Лайм

Мультфільм "Мавка" незаконно покажуть в Росії: творці розповіли про крадіжку

Стрічка створена за мотивами твору Лесі Українки

Росія продовжує красти все українське. Після історії з українським романсом, який росіяни багато років видавали за "російську народну пісню", стало відомо про крадіжку кінохіта "Мавка. Лісова пісня".

Творці мультфільму повідомили, що один із російських кінотеатрів розмістив у себе на сайті анонс прем'єри від Universal Pictures "Брати Супер Маріо в кіно" і вказав, що він, мовляв, буде показаний перед сеансами "Мавки". Це незаконно, адже РФ немає дозволу на показ ані голлівудських блокбастерів, ані українських фільмів.

Фото: facebook.com/MAVKA.MOVIE

"Відтак "Мавка" стала частиною нової схеми тіньового прокату у Росії. Вони продають квитки на один фільм, та натомість показують інший й називають це "досеансним обслуговуванням". Але анонси показів нашого фільму - муляж, адже у країни-терориста немає доступу до нашого мультфільму і тим більше - прав на його дистрибуцію", - наголосили автори MAVKA.

"Та для нецивілізованої країни правил і законів не існує. Краде і у нас, і у Голлівуду. Будьте уважні, свідомі й споживайте ліцензійний контент. Адже чесність й прозорість - те, що відрізняє нас від них", - резюмували творці мультфільму.

Мультиплікаційний фільм "Мавка. Лісова пісня" створений за мотивами драми-феєрії Лесі Українки "Лісова пісня", народних міфів та традицій. Над дубляжем працювали відомі українські артисти: Артем Пивоваров, Олена Кравець, Юлія Саніна, Михайло Хома, Наталія Сумська, Сергій Притула та інші знаменитості. Голосом головної героїні стала Наталка Денисенко.

Читайте також: Соромно та прикро: Злата Огнєвіч показала, як російські співачки вкрали її пісню.

Прем'єра мультфільму в Україні відбулася 2 березня 2023 року. Наразі цей анімаційний фільм є найкасовішим українським кінопроектом і входить до 20 найкасовіших кінострічок за всю історію кінопрокату в Україні.

"Мавка. Лісова пісня" справила враження не лише на українців, а й на іноземних глядачів. Наприклад, у кінотеатрах Нідерландів "Мавка" стала найкращим сімейним фільмом, обійшовши англо-німецький мультфільм "Дивовижний Моріс".

Фото: facebook.com/MAVKA.MOVIE

Тим часом "Детектор Медіа" припускає, що "Мавка" в кінотеатрах РФ - це не український мультфільм, а короткометражна стрічка російської режисерки Анастасії Льодкової, якою вони прикривають крадіжки голлівудських фільмів. Видання наводить приклад показу картини "Вартові Галактики-3" в іншому російському кінотеатрі також з показом "Мавки".

Фото: detector.media

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну кіновиробники світу перестали співпрацювати із кінотеатрами країни-агресорки. Проте ті продовжують нелегально транслювати голлівудські кінострічки, використовуючи нехитру схему.

"Глядачам пропонують придбати квитки на різні короткометражки російського виробництва, але перед ними "безкоштовно" показуватимуть, наприклад, "Аватар 2". Нині в різних кінотеатрах "Брати Супер Маріо" слугують "передсеансовим обслуговуванням" до короткометражного дитячого пізнавального мультика "Команда Познавалова. Небезпечне занурення" чи 7-хвинного "Дубака", - заначили у виданні.

Раніше ми розповідали, які українські пісні росіяни видавали за свої 6 яскравих прикладів.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Ніно Катамадзе - грузинська співачка, яка планувала переїхати жити в Україну під час війни

Грузинська співачка Ніно Катамадзе, яка рік тому заявляла про плани переїхати до України, заявила, що залишиться в Грузії, щоб продовжувати допомагати українцям

Травесті-діва Монро прокоментувала ставлення до можливої мобілізації після прийняття нового закону

Після ухвалення нового закону про мобілізацію трансгендерна Діва Монро заявила, що готова відвідати ТЦК

Хто виступатиме у першому півфіналі "Євробачення-2024": пісня України та інших країн-учасниць

Коли виступатиме Україна на "Євробаченні-2024" - пісня alyona alyona і Jerry Heil та інших учасників першого півфіналу, що відбудеться 7 травня