RU  UA

Дізнатися

Олена Зеленська в Ізраїлі показала місце, яке варто відвідати кожній людині у світі: фото

Перша леді відвідала пам’ятку з важливою метою

Під час поїздки до Ізраїлю Олена Зеленська зустрілася з президентом країни і його дружиною, відвідала дитячу клініку, а тепер побувала в "Яд Вашем". Меморіальний комплекс історії Голокосту, як і Стіна Плачу, є одним із найбільш відвідуваних пам’яток цієї країни.

"Це місце варто відвідати кожній людині у світі. Місце, яке показує нам, як цілий народ може бути гнаний і катований – просто тому, що він є. І водночас місце сили. Адже показує й те, як віднайти справедливість і зберегти пам’ять про злочин проти свого народу, щоб цей жах більше не повторився", - написала перша леді у своєму Telegram-каналі.

Фото: t.me/FirstLadyOfUkraine

Фото: t.me/FirstLadyOfUkraine

Дружина президента зазначила, що приїхала в це місце з важливою метою – відкрити тут аудіогід українською мовою. І цей аудіогід є вже 66-м у світових пам’ятках і першим у межах проекту в Ізраїлі, за що перша леді подякувала Посольству України в Державі Ізраїль і МЗС України.

Читайте на тему: Олена Зеленська виступила з емоційною промовою на відкритті меморіалу загиблим дітям у Харкові.

"Кожен із таких гідів не лише про зручність для туристів. Він про те, що українська мова посідає почесне місце в переліку основних світових мов, якими говорять найпотужніші культурні пам’ятки. Про те, що наша мова звучить усе голосніше, нагадуючи світу про народ, який просто зараз бореться за своє право на існування", - зазначила пані Олена.

Фото: t.me/FirstLadyOfUkraine

У "Яд Вашем" збережено імена мільйонів євреїв, які були знищені та зазнали гоніння. Сотні тисяч доказів на підтвердження одного з найбільших злочинів в історії людства. Тож у цього аудіогіда є й світоглядна функція: дивлячись на єврейський народ, ми віримо, що віднайдемо свою справедливість і так само гідно збережемо пам’ять про кожного українця, чиє життя забрав агресор", - також йдеться в її публікації.

Фото: t.me/FirstLadyOfUkraine

Фото: t.me/FirstLadyOfUkraine

Для заходу перша леді обрала образ у чорних тонах, що складався з подовженого піджака, прямих брюк та базового топа. Завершили лаконічне вбрання лофери такого ж кольору, ніжна підвіска на шиї, об'ємно укладене волосся та мінімальна кількість макіяжу.

Фото: t.me/FirstLadyOfUkraine

До слова, "Яд Вашем" - ізраїльський національний меморіал Катастрофи та Героїзму. Розміщений на західному схилі гори Герцля в Єрусалимі. Меморіал був заснований в 1953 році рішенням Кнесету з метою увіковічити пам'ять про євреїв - жертв нацизму в 1933-1945 роках та про зруйновані єврейські общини.

Фото: t.me/FirstLadyOfUkraine

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Рожевий ліс, "скелети" та динамічні танці: яким був виступ Сан-Марино на "Євробаченні-2024"

Представительница Сан-Марино на Евровидении 2024 Megara поразила эпатажным образом и смелым номером - видео выступления

Чим дивували учасники у другому півфіналі "Євробачення-2024": відео найкращих виступів

Стали известны имена второй десятки финалистов Евровидения 2024 – кто попал в финал и какими были лучшие выступления шоу 9 мая

Джастін Бібер вперше стане батьком: його дружина Гейлі вагітна

Джастин Бибер станет отцом - его жена Хейли Бибер беременна - пара сообщила радостное известие в соцсетях - фото и видео