Лайм

Приходько пояснила, чому проти перекладу старих російськомовних хітів на українську

"Це і є боротьба на культурному фронті – створювати нове"

З початком повномасштабного вторгнення РФ в Україну багато артистів, у тому числі й Monatik, який заявляв, що не змінюватиме тексти, переклали свої старі пісні на українську. Також є ті, хто повністю відмовився від російськомовних хітів і записує новий україномовний репертуар. Серед них - Анастасія Приходько.

Читайте також: Я маю почати з нуля: Барських прокоментував відмову від російської мови у своїй творчості.

В інтерв'ю Аліні Доротюк співачка пояснила, чому проти перекладу пісень та чому, на її думку, зірки масово презентують треки з українським перекладом.

Фото: instagram.com/prykhodko_official

"Я бачу у них страх. Українець - він безстрашний, а у них - страх як у музикантів. Перекладати, це русня, так, завдяки якій ти став популярним, завдяки тим-то пісням. Зараз ти намагаєшся втримати їх біля себе, перекласти, щоб знову співати. Начебто та сама музика, яку я любив, вона мене качає. Але, друже, дівчата та хлопці, я вважаю, що це наша остання боротьба. І вона найпотужніша. І ще у нас попереду, я думаю, як говорив пан Залужний, буде дуже важкий бій. І я вважаю, що треба боротися саме за культуру, саме за українське, саме творити", - вважає співачка.

За словами Приходько, на своїх концертах вона виконує повністю новий матеріал і люди її підтримують.

"Я зі сцени одразу кажу: "Не буде старих пісень. Якщо комусь не подобається, ви можете встати і вийти". Але ніхто не пішов. Тому що вони мене підтримують, вони бачать як мені важко. Я їм щоразу дякую за те, що прийшли підтримати мене у важкі часи. Це і є боротьба на культурному фронті – створювати нове, йти проти хвилі, домагатися всього, тріснути всіх новою музикою, а не стару валізу за собою тягти, бо я артист, на цих піснях розкрутився. От і все”, – висловила свою позицію Анастасія.

Сьогодні свої популярні до 24 лютого 2022 року пісні українізують Слава Камінська (Slava Bogu), Monatik ("Кружит"), Володимир Дантес ("Девочка Оля"), Макс Барських ("Туманы", "Берега", "Подруга-ночь"), Quest Pistols ("Ты так красива"), Aviator ("Возвращайся"), Оля Полякова ("Шлепки") та багато інших артистів.

Раніше Анастасія Приходько присоромила Віру Брежнєву, яка співає російською з прапором України.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Рак відсік все непотрібне: 35-річна українська акторка вперше розповіла про лікування онкології

Акторка Катерина Молчанова повідомила, що лікується від раку - онкологію у жінки виявили на ранній стадії і вже зробили операцію

alyona alyona і Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі "Євробачення-2024": про що їхня пісня

alyona alyona і Jerry Heil беруть участь у Євробаченні 2024 з песнею Teresa & Maria - про що вона, чому артисток критикували

Український актор Євген Шумілов загинув на фронті, захищаючи пораненого побратима

На фронті загинув український актор театру та кіно Євген Шумілов, який захищав Україну від початку повномасштабної війни