Пиріг - улюблений смаколик в кожній українській родині. Особливою популярністю домашня випічка користується восени – у сезон чаювання. Якщо ви вже встигли побалувати близьких галетою з яблуками і грушами, візьміть на замітку рецепт сливового пирога, яким поділилася Тетяна Літвінова.
Читайте також: Сезон слив у розпалі: Ольга Сумська поділилася рецептом фірмового сливового пирога.
Інгредієнти: яйця (3 шт.), цукор (150 г), сіль (щіпка), вершкове масло (120 г), кисломолочний сир 9% (250 г), борошно (240 г), кориця (1 ч.л.), розпушувач (17 г), крохмаль (2 ст.л.), цукор на присипку (2 ст.л.), сливи (350 г).
Приготування:
У глибоку миску вбийте яйця, додайте цукор, сіль і збийте міксером. Має вийти пишна піна.
До яєчної маси додайте м'яке вершкове масло та сир. Перемішайте міксером на низьких обертах. Додайте борошно, розпушувач і знову перемішайте.
Читайте також: Якщо вдома є груші, варто приготувати смачний варіант шарлотки: рецепт пирога.
Сливи промийте, просушіть та розділіть на половинки. Частину відкладіть убік, решту наріжте невеликими шматочками. Присипте корицею, змішаною з крохмалем і перемішайте.
У роз'ємну форму викладіть половину тіста, зверху покладіть нарізану дрібну сливу. Накрийте тістом, що залишилося. Зверху розрізом нагору розкладіть половинки сливи, злегка утоплюючи.
Поставте пиріг зі сливами в розігріту до 160 градусів духовку на 1 годину. За 10 хвилин до закінчення випікання присипте корицею та цукром.
- Дізнайтесь також, як приготувати французький яблучний пиріг "Невидимка", який став хітом в інтернеті.