Лайм

У холодильнику з олією та в банках із сіллю: як зберігати часник, щоб він не висох

Візьміть собі на замітку

Кожна господиня прагне зберегти вирощений та зібраний урожай якнайдовше. Особливо це актуально на тлі постійного зростання цін на базові продукти під час війни. І якщо ви вже знаєте, чому овочі гниють у погребі та як цьому запобігти, візьміть собі на замітку прості способи, щоб часник долежав до весни. theLime детальніше розповідає про це.

Читайте також: Хитрість у зберіганні цибулі, яка захистить її від гниття у домашніх умовах.

Фото: pinterest.com

Як зберігати часник?

1. У коробках, ящиках чи мішках

Часник найкраще зберігати в темному прохолодному місці в коробках з отворами для провітрювання, ящиках, кошиках або полотняних мішках. Оптимальна температура для зимового сорту – від -2 до +2°С, а літній може лежати при температурі +20°С.

2. Заплести часник у коси та підвісити

Ще один спосіб заплести з головок часнику косу. Для цього знадобиться часник із незрізаними стеблами, з якого необхідно зняти листя, залишивши лише головки. Також для міцності треба взяти мотузку, яку слід вплести в косу. Часник у такому вигляді підвішуємо у сухому, добре провітрюваному приміщенні – наприклад, на кухні або заскленому балконі. Таким чином, він не тільки збереже свої корисні властивості, а й стане елементом декору.

3. У панчохах

Деякі господині досі застосовують старовинний спосіб зберігають часник у нейлонових панчохах, підвішуючи на кухні або в коморі.

Читайте також: Що покласти до картоплі, щоб вона не проростала в погребі: цей спосіб знають не всі.

4. У скляних банках

Часник чудово зберігається у скляних банках. Для цього розділяємо часникові головки на зубчики, потім складаємо в скляну тару, засипавши зверху борошном або сіллю. Шар сипучого продукту над часником має бути не менше 2-3 см. Закриваємо банку пластмасовою кришкою і прибираємо в кухонну шафу.

5. У холодильнику

Головки часнику також можна зберігати на дверцятах холодильника, але через підвищену вологість урожай пролягає там лише 2-3 місяці.

6. У олії

Також можна зберігати часник у холодильнику, заливши його олією. Для цього зубки чистимо і щільно укладаємо у стерилізовані банки. Зверху наливаємо олію так, щоб вона повністю покрила часник. Щільно закриваємо кришкою. Термін зберігання такої заготівлі – близько 3 місяців. Він не втрачає своїх властивостей, а масло-консервант набуває приємних ароматів і присмаків і може бути використане для приготування салатів, соусів та супів.

7. У морозильній камері

Щоб часник долежав до наступного врожаю, поміщаємо його у морозильну камеру. Очищаємо зубки, перекладаємо в поліетиленовий пакет чи контейнери та розкладаємо на полицях морозилки.

Фото: pinterest.com

Цікаві новини для вас:

  1. Дріжджі, зола та інші народні засоби, якими слід підживити троянди восени.
  2. Щоб троянди краще перенесли зиму, у вересні їх слід підгодувати: які добрива допоможуть.
  3. Осінній догляд за квітником: які рослини ні в якому разі не можна обрізати.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Максим Галкін відреагував на жахливий ракетний обстріл гіпермаркету в Харкові

Максим Галкін відреагував на обстріл Харкова. Артист висловив співчуття потерпілим

Мадонна "побила горшки" з коханим після року стосунків

Мадонна розірвала стосунки з молодим коханим. Причиною розриву став напружений робочий графік артистки

Український комік Віктор Розовий, який отримав важке поранення на фронті, вийшов на зв’язок

Військовий Віктор Розовий, який отримав важке поранення на фронті, показав свіже фото. Чоловік у колісному кріслі прогулювався разом зі своєю дружиною