Кожна господиня прагне зберегти вирощений та зібраний урожай якнайдовше. Особливо це актуально на тлі постійного зростання цін на базові продукти під час війни. І якщо ви вже знаєте, чому овочі гниють у погребі та як цьому запобігти, візьміть собі на замітку прості способи, щоб часник долежав до весни. theLime детальніше розповідає про це.

Читайте також: Хитрість у зберіганні цибулі, яка захистить її від гниття у домашніх умовах.

Фото: pinterest.com

Як зберігати часник?

1. У коробках, ящиках чи мішках

Часник найкраще зберігати в темному прохолодному місці в коробках з отворами для провітрювання, ящиках, кошиках або полотняних мішках. Оптимальна температура для зимового сорту – від -2 до +2°С, а літній може лежати при температурі +20°С.

2. Заплести часник у коси та підвісити

Ще один спосіб заплести з головок часнику косу. Для цього знадобиться часник із незрізаними стеблами, з якого необхідно зняти листя, залишивши лише головки. Також для міцності треба взяти мотузку, яку слід вплести в косу. Часник у такому вигляді підвішуємо у сухому, добре провітрюваному приміщенні – наприклад, на кухні або заскленому балконі. Таким чином, він не тільки збереже свої корисні властивості, а й стане елементом декору.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

3. У панчохах

Деякі господині досі застосовують старовинний спосіб зберігають часник у нейлонових панчохах, підвішуючи на кухні або в коморі.

Читайте також: Що покласти до картоплі, щоб вона не проростала в погребі: цей спосіб знають не всі.

4. У скляних банках

Часник чудово зберігається у скляних банках. Для цього розділяємо часникові головки на зубчики, потім складаємо в скляну тару, засипавши зверху борошном або сіллю. Шар сипучого продукту над часником має бути не менше 2-3 см. Закриваємо банку пластмасовою кришкою і прибираємо в кухонну шафу.

5. У холодильнику

Головки часнику також можна зберігати на дверцятах холодильника, але через підвищену вологість урожай пролягає там лише 2-3 місяці.

6. У олії

Також можна зберігати часник у холодильнику, заливши його олією. Для цього зубки чистимо і щільно укладаємо у стерилізовані банки. Зверху наливаємо олію так, щоб вона повністю покрила часник. Щільно закриваємо кришкою. Термін зберігання такої заготівлі – близько 3 місяців. Він не втрачає своїх властивостей, а масло-консервант набуває приємних ароматів і присмаків і може бути використане для приготування салатів, соусів та супів.

7. У морозильній камері

Щоб часник долежав до наступного врожаю, поміщаємо його у морозильну камеру. Очищаємо зубки, перекладаємо в поліетиленовий пакет чи контейнери та розкладаємо на полицях морозилки.

Фото: pinterest.com

Цікаві новини для вас:

  1. Дріжджі, зола та інші народні засоби, якими слід підживити троянди восени.
  2. Щоб троянди краще перенесли зиму, у вересні їх слід підгодувати: які добрива допоможуть.
  3. Осінній догляд за квітником: які рослини ні в якому разі не можна обрізати.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.