Лайм

Блогерка Верба після критики купила 4 машини для ЗСУ, але її все одно лають: в чому причина

Думки користувачів мережі розділилися

Блогерка Юлія Верба придбала 4 автомобіля для військових та поїхала на передову, щоб особисто передати їх захисникам. Нагадаємо, напередодні цього, наприкінці серпня, дівчину розкритикували за те, що вона не хоче висвітлювати війну у соцмережах та виставляти збори.

Після скандалу зірка соцмереж, схоже, змінила свою думку. Чотири машини, які вона купила для евакуації, коштували їй 600,000 грн. "Я купила їх сама, без зборів, від себе. Машини вибирав батальйон. Ми веземо ці авто самі. Їхати 1200 км", - ділилася блогерка у Instagram.

Читайте також: Українці розкритикували Горбунова через серіал за 33 млн. гривень: Єфросиніна здивувала реакцією.

Фото: instagram.com/verbaaa.verbaaa

Перша зупинка була в Оріхові. Тоді Верба оприлюднила кадр біля розбитої багатоповерхівки, на якому позувала у камуфляжній формі та бронежилеті. Після цього вона повідомила, що знаходиться за 6 км "від нуля" - у селі Мала Токмачка, і також показала фото з військовими. Окрім того, дівчина опублікувала знімки розбитого міста, яке понівечили російські окупанти. Будівлі були порожні та пошкоджені. "Зруйновані долі та життя", - йдеться у підписі до одного з кадрів.

Фото: instagram.com/verbaaa.verbaaa

Фото: instagram.com/verbaaa.verbaaa

Наостанок Юлія закликала своїх підписників взяти участь у зборі на 3 прибори нічного бачення для 117-ї окремої механізованої бригади: "Ви самі бачили хлопців. Вони працюють на нулі, 6 км від окупації. Їм дуже треба очі на евакуації. Це рятує життя чиємусь тату, синові, братові", - зазначається в одному з постів Верби.

Фото: instagram.com/verbaaa.verbaaa

Проте і цього разу не обійшлося без критики. Зокрема у Twitter деякі користувачі мережі пишуть про те, що придбані Юлею машини є старими та не зовсім підходять для евакуації поранених. Про це висловився Андрій Сем'янків, також відомий як Med Goblin — український лікар-анестезіолог, який нині у війську. "Військовому достатньо один раз з відірваною ногою на такому евакуюватись, щоб змінити думку. Тут проблема не стільки в технічному стані машини, скільки в тому, що в медик в ній не зможе нормально працювати", - пояснив він.

Фото: twitter

Читайте на тему: Український блогер Лебіга за 5 годин зібрав 8 млн гривень на безпілотники для ГУР.

Водночас є і чимало тих юзерів, які підтримали блогерку та подякували їй за допомогу. Вони наголосили, що саме такі машини запросили військові. Ось деякі коментарі людей з цього приводу:

Фото: twitter

Фото: twitter

"Юля зробила дуже-дуже добре діло. Ми зараз в бригаді робимо групу евакуації. Чотири машини на осінь… скажемо так: місить багнюку - це дуже добре", - прокоментував покупку авто військовий, який у ролику стояв поруч із Вербою.

Нагадаємо, Верба втрапила скандал після того, як її розкритикували волонтер Сергій Притула та комік Антон Тимошенко. У подкасті "Гуртом та Вщент" вони поговорили про блогерів, які не використовують свої соцмережі задля висвітлювання війни та закриття зборів на допомогу військовим.

Згодом Верба заявила, що допомагає українській армії, проте "не бачить сенсу хвалитися цим". У відповідь Антон Тимошенко не погодився з її позицією, наголосивши, що потрібно "хвалитися не лише красивим життям та дорогими тачками", але і показувати приклад своїм підписникам, що донатити - це вкрай важливо.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Nemo перемогли на "Євробаченні-2024": про що їхня пісня The Code

Співак Немо зі Швейцарії виграли "Євробачення-2024" - текст пісні The Code, яка принесла їм перемогу

Україна - у трійці: як у Мальме пройшов фінал "Євробачення 2024"

Де дивитись трансляцію фіналу "Євробачення-2024" онлайн, в якому виступатимуть alyona alyona і Jerry Heil з України

Україна посіла 3 місце у фіналі "Євробачення-2024": хто виграв конкурс у Мальме

На "Євробаченні-2024" переміг представник Швейцарії Nemo - alyona alyona та Jerry Heil посіли третє місце у фіналі