Лайм

Перевірте свої запаси: що має бути вдома на випадок відключень електроенергії

Подбати про ці речі слід уже сьогодні

Минулого року українці вперше зіткнулися з віяловими та аварійними відключеннями електроенергії через масовані ракетні атаки росії по об'єктах цивільної та критичної інфраструктури. Напередодні зими та нового опалювального сезону графіки відключень вже розробили, але поки що їх не збираються застосовувати. Все залежить від погодних умов та нових обстрілів. Однак theLime вирішив поділитися переліком необхідних речей, які краще заздалегідь підготувати.

Про це докладніше розповіли у Twitter-акаунті YASNO українського постачальника електроенергії та газу.

Читайте також: Як зберегти їжу в холодильнику у випадку відключення світла: 4 поради.

Фото: pixabay.com

10 речей, якими необхідно запастися до зими у разі блекаутів

1. Повербанк

Портативний зарядний пристрій або, як його ще називають, повербанк можна взяти на роботу, залишити вдома або в машині, а також носити з собою в рюкзаку. Важливо не забути зарядити його.

2. Зарядна станція типу EcoFlow (для квартири)

Зарядні станції EcoFlow – це не генератори у чистому вигляді. Вони не виробляють електроенергію, а накопичують та зберігають її.

За допомогою такої зарядної станції можна навіть в умовах відключення світла користуватися гаджетами, світильниками, телевізорами, холодильниками, індукційними плитами, чайниками та іншим кухонним приладдям.

3. Генератор та пальне (для приватного будинку)

Генератор це пристрій, що виробляє електроенергію або перетворює один вид енергії на інший. Слід зазначити, що важливо дотримуватися правил експлуатації, щоб не зашкодити собі та оточуючим.

4. Газовий пальник та балони

Перевірте стан газового пальника та візьміть до нього кілька балонів, але завжди дотримуйтеся правил експлуатації.

5. Декілька світлодіодних ламп на акумуляторі

Акумуляторний ліхтарик-лампа працює так само, як і звичайна лампочка потужністю 9 Вт, коли є електрика. Але при відключенні світла лампочка продовжує світити від вбудованого акумулятора.

Читайте також: Топ-3 альтернативи свічкам для освітлення приміщення, якщо немає електроенергії.

6. Декілька ліхтариків різного розміру та потужності, а також батарейки до них

Це може бути один налобний ліхтарик, щоб у разі відключення електрики можна було готувати їжу чи займатися іншими домашніми справами. Ще один – кишеньковий, щоб виходити з ним надвір. Для освітлення приміщення можна взяти потужний туристичний або кемпінговий ліхтарик.

7. Світловідбивні елементи

Придбайте світловідбивні наклейки, які слід прикріпити на одяг, а також світлодіодний нашийник для собаки або іншого домашнього вихованця, з яким ви прогулюєтеся.

8. Термобілизна, тепла ковдра та постіль

Термобілизну виготовляють зі спеціального матеріалу, що захищає тіло від переохолодження, що стане в нагоді у разі відключень електроенергії та опалення.

9. Сублімована їжа та консерви

У будинку постійно має бути запас їжі швидкого приготування на випадок, якщо будуть масові ракетні атаки, відключення світла, води та газу. Особливо слід підготуватися батькам, у яких є новонароджені та діти до 1 року – у цьому випадку необхідно подбати про молочну суміш, каші, пюре тощо.

10. Запас технічної та питної води

Щоб приготувати сублімовану їжу або розвести дитині кашу, знадобиться питна вода у пляшках. А технічна вода – щоб помити посуд чи провести мінімальні гігієнічні процедури за умов тривалих відключень води та електрики.

Фото: pixabay.com

Цікаві новини для вас:

  1. Топ-7 порад, щоб ноутбук довше не розряджався і тримав батарею без світла.
  2. Експерти підказали простий лайфхак, як зберегти заряд батареї смартфону.
  3. Як правильно користовутися повербанком, щоб продовжити термін його служби.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також