Лайм

Збори може і Дорофєєва закривати: Мирослав Кувалдін у ЗСУ висловився про артистів, які не служать

Артист вважає, що самої лише волонтерської допомоги знаменитих чоловіків недостатньо

Багатьом українським артистам нині доводиться відповідати на запитання, чому вони не йдуть в армію під час війни. Деякі посилаються на проблеми зі здоров'ям, інші говорять про те, що завдяки своїм виступами закривають збори, і так приносять ЗСУ більше користі.

Читайте також: Макс Барських, Потап та інші зірки, які записувалися в добровольці, але так і не стали до зброї.

Ведучий і музикант Мирослав Кувалдін, який став відомим у 1990-х як соліст гурту "The Вйо", не згоден з такою позицією. Після початку повномасштабної війни артист став військовослужбовцем, і вважає, що його колегам не слід прикриватися зборами. З цим, мовляв, можуть впоратися і жінки-артистки.

"Усі відповідальні люди зараз на фронті. У мене не було взагалі ніякого страху перед мобілізацією, я прийшов добровольцем вже на другий день [повномасштабного вторгнення]. Я опустив "гриву", відсунув свою гордість, якісь здобутки, і просто виконую завдання, які мені ставлять, - розповів Кувалдін в інтерв'ю для проекту "Культурні сили". - Після 2014 року під час АТО було достатньо вмотивованих людей, які брали у цьому участь. У 2022 році на початку всі мотивовані пішли. Не хочу ніяк критикувати колег за цехом, це на совісті кожного. Але збори може і Надя Дорофєєва нормально закривати".

Читайте також: Подруга Козловського відповіла на закиди, що він пішов на фронт попіаритися.

Артист зазначає, що армії потрібні не лише штурмовики, а й "чоловіки, які вміють хоч щось робити". Сам він нині є молодшим сержантом у 59-й окремій мотопіхотній бригаді, займається морально-психологічним забезпеченням військовослужбовців. Артист їздить уздовж лінії фронту та разом зі своїми колегами дає по 3-4 концерти на день.

"Приїжджаємо нашою маленькою групою і робимо так, щоб військовослужбовець на годину-півтори трохи забув про те, де знаходиться, а потім згадав, для чого він тут знаходиться, - розповів він про свої обов'язки. - Я до 2022 року волонтерив, зустрічався з деякими бригадами. Після 22 року я зрозумів, що волонтеркою вже не обійдешся: треба віддавати набагато більше батьківщині".

Раніше Дмитро Дікусар розповів, як люди сприймають його в якості військового. Деякі бояться та відводять очі.

Цікаві новини для вас:

За це ще й платять: колишній чоловік Сніжани Єгорової висловився про її зрадницьку позицію.

Не лише Влад Яма: хто з українських зірок постійно живе за кордоном під час війни.

З "Ліги сміху" до Третьої штурмової бригади: де зараз популярний комік Віктор Розовий.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil