RU  UA

Дізнатися

Збори може і Дорофєєва закривати: Мирослав Кувалдін у ЗСУ висловився про артистів, які не служать

Артист вважає, що самої лише волонтерської допомоги знаменитих чоловіків недостатньо

Багатьом українським артистам нині доводиться відповідати на запитання, чому вони не йдуть в армію під час війни. Деякі посилаються на проблеми зі здоров'ям, інші говорять про те, що завдяки своїм виступами закривають збори, і так приносять ЗСУ більше користі.

Читайте також: Макс Барських, Потап та інші зірки, які записувалися в добровольці, але так і не стали до зброї.

Ведучий і музикант Мирослав Кувалдін, який став відомим у 1990-х як соліст гурту "The Вйо", не згоден з такою позицією. Після початку повномасштабної війни артист став військовослужбовцем, і вважає, що його колегам не слід прикриватися зборами. З цим, мовляв, можуть впоратися і жінки-артистки.

"Усі відповідальні люди зараз на фронті. У мене не було взагалі ніякого страху перед мобілізацією, я прийшов добровольцем вже на другий день [повномасштабного вторгнення]. Я опустив "гриву", відсунув свою гордість, якісь здобутки, і просто виконую завдання, які мені ставлять, - розповів Кувалдін в інтерв'ю для проекту "Культурні сили". - Після 2014 року під час АТО було достатньо вмотивованих людей, які брали у цьому участь. У 2022 році на початку всі мотивовані пішли. Не хочу ніяк критикувати колег за цехом, це на совісті кожного. Але збори може і Надя Дорофєєва нормально закривати".

Читайте також: Подруга Козловського відповіла на закиди, що він пішов на фронт попіаритися.

Артист зазначає, що армії потрібні не лише штурмовики, а й "чоловіки, які вміють хоч щось робити". Сам він нині є молодшим сержантом у 59-й окремій мотопіхотній бригаді, займається морально-психологічним забезпеченням військовослужбовців. Артист їздить уздовж лінії фронту та разом зі своїми колегами дає по 3-4 концерти на день.

"Приїжджаємо нашою маленькою групою і робимо так, щоб військовослужбовець на годину-півтори трохи забув про те, де знаходиться, а потім згадав, для чого він тут знаходиться, - розповів він про свої обов'язки. - Я до 2022 року волонтерив, зустрічався з деякими бригадами. Після 22 року я зрозумів, що волонтеркою вже не обійдешся: треба віддавати набагато більше батьківщині".

Раніше Дмитро Дікусар розповів, як люди сприймають його в якості військового. Деякі бояться та відводять очі.

Цікаві новини для вас:

За це ще й платять: колишній чоловік Сніжани Єгорової висловився про її зрадницьку позицію.

Не лише Влад Яма: хто з українських зірок постійно живе за кордоном під час війни.

З "Ліги сміху" до Третьої штурмової бригади: де зараз популярний комік Віктор Розовий.

Читайте також

Павло Зібров показав мальовничі краєвиди з вершини «Батьківщини-Матері»

Павел Зибров побывал на вершине величественного монумента Родина-Мать. Он показал красивые виды Киева

Рано чи пізно ми всі воюватимемо: лідер гурту "Друга Ріка" розповів, чи варто мобілізувати артистів

Валерий Харчишин рассказал, что думает о мобилизации артистов. Музыкант активно помогает украинской армии

Джамала у роковини депортації кримських татар розповіла щемливу історію своєї родини

В 80-ю годовщину депортации крымских татар Джамала вспомнила щемящую историю своей семьи. Женщина не могла сдержать слезы