Лайм

Після "заочного арешту" Джамалу в Росії оголосили у розшук за сміховинним звинуваченням

Росіяни продовжують дивувати абсурдними вчинками

Як і ведуча Маша Єфросиніна, співачка Джамала у листопаді цього року була заочно заарештована російським судом. Цьому також передувало внесення виконавиці до списку артистів, яким заборонено в'їзд до країни-агресорки на наступні 50 років. Наразі ж зірка кримськотатарського походження оголошена в розшук у Росії.

Як повідомляють російські пропагандистські ЗМІ, Міністерство внутрішніх справ РФ розшукує відому українку за кримінальною статтею. Наразі не розголошується, за якою саме, але відомо, що розшук триває з жовтня 2023 року.

Читайте також: Брехали тоді і зараз: Джамала висловилася про рідний Крим та окупацію його Росією.

Фото: скриншот

Цілком ймовірно, що Джамала звинувачується у "поширенні фейків про російську армію", як і більшість фігурантів таких списків. На мові цивілізованого світу подібні "звинувачення" – ніщо інше, як розповсюдження правди про воєнні злочини російських загарбників на українських землях.

Про розшук зірки в РФ повідомляють пропагандисти, опираючись на отриману від правоохоронних органів РФ інформацію. Сама артистка поки ніяк не відреагувала на цю ситуацію, а тим більше на сміховинні так звані "звинувачення" на свою адресу.

Нагадаємо, у 2016 році виконавиця здобула перемогу на міжнародному пісенному конкурсі "Євробачення", де тоді виконала потужну ліричну композицію "1944", присвячену депортації кримських татар. Саме перемога українки у тому році завадила отримати першість росіянину Сергію Лазарєву - згідно отриманих балів, він також міг здобути Кришталевий мікрофон.

Читайте на тему: Де зараз Іван Дорн і що він говорить про війну після заборони в'їзду до Росії.

співачка ДжамалаФото: instagram.com/jamalajaaa

Цього року Джамала виступила на відкритті грандіозного фіналу "Євробачення", де заспівала невеликий фрагмент зі своєї відомої пісні. Закінчивши виступ, вона вигукнула "Слава Україні" Героям слава!" на свій страх і ризик, адже це суперечить правилам конкурсу. Пізніше знаменитість розповіла, що нікому не говорила про такі наміри, оскільки боялася, що тоді не вдасться реалізувати задумане.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! ідписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Рак відсік все непотрібне: 35-річна українська акторка вперше розповіла про лікування онкології

Акторка Катерина Молчанова повідомила, що лікується від раку - онкологію у жінки виявили на ранній стадії і вже зробили операцію

alyona alyona і Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі "Євробачення-2024": про що їхня пісня

alyona alyona і Jerry Heil беруть участь у Євробаченні 2024 з песнею Teresa & Maria - про що вона, чому артисток критикували

Український актор Євген Шумілов загинув на фронті, захищаючи пораненого побратима

На фронті загинув український актор театру та кіно Євген Шумілов, який захищав Україну від початку повномасштабної війни