Лайм

Джамала прокоментувала заочний арешт у Росії та реальну загрозу для своєї безпеки

Підписники висловили зірці слова підтримки

Днями стало відомо, що українську співачку Джамалу заочно заарештували у Москві. Артистку звинуватили у тому, що вона поширювала "фейки" про російську армію. Напередодні цього її оголосили у розшук у РФ.

Знаменитість не стала відмовчуватися та прокоментувала ситуацію, що склалася. На своїй сторінці в Instagram вона оприлюднила пост на цю тему. У публікації зірка поділилася власними припущеннями, чому саме так сталося.

Читайте також: Де зараз Олексій Дівєєв-Церковний, який оскандалився заявою про "дружнє життя" в СРСР.

Фото: instagram.com/jamalajaaa

"Не могла заснути цієї ночі, все думала, чому саме я? Ми ж всі українці постимо, їздимо, збираємо, говоримо та робимо все можливе. Чому ж саме я? Можливо, їх жахає вплив, географія країн та платформи, які доступні мені завдяки мої музиці, - пише вона. - Вчора мене заочно заарештували і оголосили у міжнародний розшук. Поки я облетіла півкулі земної, виступала на заходах спрямованих на підтримку України, відбудову шкіл тощо".

Окрім того, Джамала зазначила, що поки не знає всіх деталей, що стосуються реальної загрози для її безпеки, тому найближчим часом буде з’ясовувати це. Співачка зауважила, що ситуація з її заочним арештом для інших має стати нагадуванням про російське свавілля у світі:

"Зранку я вже була на зйомці телевізійного проєкту, присвяченого Різдву, для якого готувала спеціально колядку, обирала, працювала над аранжуванням була повністю занурена у творчий процес… І вже на вечір дізнаюсь такі новини.

Я поки не знаю всіх деталей щодо реальної загрози для моєї безпеки, буду дізнаватися. Але хай це стане нагадуванням саме про ці події і доказом російського свавілля. Я публічна особа, співачка, але в той же час просто жінка, донька, дружина і мама".

"Я зараз ніби у двох паралельних світах: один, куди всі ми прямуємо, а інший - в якому не хочемо бути. Вчора отримала новину про те, що увійшла в трійку найпопулярніший світових виконавців зі Spotify Equal за 2023 рік, а також що альбом QIRIM (Crimea) став номінантом на Шевченківську премію. У цей же момент я бачу новини, що мене, співачку, заочно арештували", - також йдеться у пості артистки.

Читайте на тему: Де зараз Іван Дорн і що він говорить про війну після заборони в'їзду до Росії.

Фото: скриншот

Тим часом у коментарях колеги та шанувальники висловлюють виконавиці слова підтримки. Чимало користувачів мережі пишуть про те, що відома українка - "потужний рупор", який нагадує всьому світові про російські злочини у нашій країні. Юзери дякують знаменитості за те, що вона продовжує відстоювати українські цінності як у рідній країні, так із далеко за її межами.

Нагадаємо, про заочний арешт Джамали повідомили російські ЗМІ, посилаючись на заяви прокуратури Москви. Пропагандистські написали, що у квітні минулого року Джамала виклала відеозапис, який, за словами громадян РФ, містив так звану "хибну інформацію" про дії російських військ на українських землях.

Читайте на нашому сайті: Я вільніша за вас, рабів: Єфросиніна звернулась до росіян після "вироку" суду РФ.

Також росіяни згадали про батьків музикантки та висловилися про їхні заробітки на туристах в окупованому Криму. Зокрема, представники країни-агресорки побідкалися з приводу того, що батько знаменитості нібито має власний готель у Алушті, і при цьому "незрозуміло, як він веде бізнес, оскільки немає ні ІП, ні юридичної особи".

Фото: instagram.com/jamalajaaa

  • Раніше Джамала висловилася про те, що наприкінці листопада її оголосили у розшук. Що саме написала співачка з цього приводу - читайте тут.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! ідписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Шанси України на перемогу в "Євробаченні-2024" знову підвищилися: новий прогноз букмекерів

Прогнози букмекерів щодо переможця Євробачення-2024 - аlyona аlyona і Jerry Heil опинилися на третьому місці з ймовірністю 13% - таблиця

Де зараз Макс Михайлюк - герой "Холостяка", який розповідав, що йому не дали стати пілотом F-16

Макс Михайлюк з дружиною Дашею Хлистун та двома дітьми живе в Канаді - чоловік говорив, що хотів стати пілотом f-16 в Україні

Опанував професію авіатехніка: соліст гурту NAHABA розповів про свою службу в Повітряних силах

Соліст гурту NAHABA Андрій Науменко півроку служить у Повітряних силах - виконавець розповів про навчання та професію, яку освоїв