Лайм

Образливий номер "Кварталу 95" про переселенку зі Скадовська приберуть з новорічного концерту

Телеканал "1+1" зробив заяву

Після скандальних жартів "Кварталу 95" про переселенку зі Скадовська телеканал "1+1" пообіцяв прибрати номер із запису новорічного концерту. Про це йдеться у коментарі прес-служби каналу для видання "Детектор медіа".

Читайте також: Юрій Великий із "Кварталу 95" виправдався за скандальний номер про переселенку зі Скадовська.

Концерт "Новорічного кварталу" для YouTube-каналів "1+1 media" перемонтують, і до нього не увійде сценка, де актриса Ірина Гатун грає дівчину із тимчасово окупованого Скадовська Херсонської області. В номері вона намагається говорити українською із закарпатцем, якого грає Юрій Великий. Гумор побудований на перекручуванні українських слів, які зі сміхом виправляє мешканець Закарпаття: "я сі Ськадовська", "вирчала українську мову", "позаблювала слова", "у мене стандартне вим'я".

Фото: скріншот youtube.com/@studiya95kvartal

"Ми розуміємо суспільне обурення і приносимо вибачення аудиторії, яку зачепив цей номер. Творча команда, яка створювала цей випуск, жодним чином не хотіла образити почуття українців. У випусках “Вечірнього кварталу” команда жартує над собою, підіймає актуальні теми, інколи гіперболізуючи їх, адже це один із законів гумору. Це був саме такий випадок", - сказано у заяві.

Коли саме скандальну сценку видалять, представники телеканалу не уточнили. Сама студія "Квартал 95" запевнила, що з повагою ставиться до мешканців Скадовська, а також до всіх ВПО. За словами гумористів, вони хотіли показати, що робити грубі помилки під час переходу на українську мову не страшно і не соромно.

Читайте також: Не тема для сміху: "Дизель шоу" розкритикували за жарти про українців, які живуть в окупації.

"Ми хотіли показати, що ніколи не пізно вчитися говорити українською, навіть якщо ти до цього нею не розмовляв. Деякі люди і досі не переходять на українську, бо бояться помилок. Кращий спосіб подолати страх — посміятися над ним. В цьому номері ми гіперболізували ситуацію. Щоб, навпаки, показати, що не страшно робити навіть грубі помилки при переході з російської на українську, більш соромно — продовжувати говорити мовою ворога. І про це актори декілька разів наголошують у самому номері", - йдеться у заяві "кварталівців".

Фото: скріншот youtube.com/@studiya95kvartal

Нагадаємо, що після виходу "Новорічного кварталу" 31 грудня 2023 року на YouTube та в інших соцмережах з'явилося безліч обурених коментарів. Люди наголошують, що місто Скадовськ знаходиться на півдні України, а не на сході, і що місцеві жителі чудово розуміють українську мову.

"Жарти про "сіські" зі Скадовська, напевно, комусь здаються дуже дотепними. Але нехай це буде на совісті режисерів. Сподіваюся, у них вистачить сил вибачитися перед українцями. Скадовськ сьогодні окупації, і дійсно, чого зараз потребують скадовчани, - це підтримка", - заявив міський голова Скадовської ОТГ Олександр Яковлєв.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil